Goveja juha

Jul 7, 2021

Objavil: Marko Žagar

 

goveja juha

Goveja juha

Recept za odlično govejo uho, ki jo skupaj z vami pripravljamo tudi na kulinaričnih delavnicah v Klubu gurmanov Skaručna, pod vodstvom chefa Marka Žagarja.
Ni še ocen
Marko Žagar
VRSTA JEDI Jedi na žlico
VRSTA KUHINJE Slovenska tradicionalna kuhinja

sestavine
  

  • Meso stare govedi/hrbtne kosti/zbirno meso pri bočniku/meso prednje krače/glava/rep
  • Sol
  • Celi poper
  • Lovorjev list
  • Česen
  • Čebula
  • Jušna zelenjava (korenje, gomolj zelene, gomolj kolerabe, luštrek, korenina peteršilja, rdeče korenje, rumeno korenje)

navodila
 

  • Meso na hitro oplaknem ( odstranim morebitne dlake ali karkoli drugega).
  • Položim ga v visok lonec s hladno vodo in počasi dogrevam vodo do vrelišča.
  • V lonec dodam sol, celi poper, lovorjev list ter na centimeter debele narezane kolobarje čebule, katero sem zapekel na šporhetu do skoraj črne barve. Če ga nimam čebulo lahko popečem tudi v ponvi ali na žaru.
  • Po približno štirih do petih urah kuhanja (tik pod vreliščem – juha ne sme vreti!), dodam jušno zelenjavo in kuham še tako dolgo, da se zelenjava zmehča.
  • Med tem časom poljubno pripravim jušne rezance ali fritate.

OPOMBE

Nasvet
Različna zelenjava se kuha različno dolgo.
Zelenje peteršilja dodam proti koncu.
 
Oglejte si kratek video, ki prikazuje pripravo goveje juhe in jušne osnove. Goveji juhi lahko po želji dodate rezance, jetrne cmočke, kroglice, fritate,...
Si preizkusil recept? Deli ga s prijatelji!Omeni @KlubGurmanov ali #KlubGurmanovSkarucna!
sl_SISlovenščina