fbpx

Cvetačna juha

Cvetačna juha je odlična kot juha ali pa kot lahek obrok, ki nas nasiti in osveži.

Sestavine
  

  • Cvetača
  • Česen
  • Lovorjev list
  • Mleko
  • Sol
  • maslo ali smetana po želji

Navodila
 

  • V visok lonec položim oprano cvetačo in jo zalijem z vodo in malce mleka. Solim
  • Kuham do vrelišča, nato zmanjšam temperaturo vretja dokler se cvetača ne omehča.
  • Odstavim lonec in z mešalnikom zmešam cvetačo s česnom.
  • Dodam lovorjev list in ponovno kuham juho do vrelišča, nato jo odstavim.
  • po želji jo lahko začinim tudi z malce masla ali smetane

Opombe

Nasvet:
 
Cvetačna juha je okusna in zdrava jed, ki jo lahko pripravimo na različne načine. Cvetača je nizkokalorična zelenjava, ki je bogata s hranili, kot so vitamini C in K, vlaknine ter minerali, kot so kalij, kalcij in magnezij.
Za pripravo cvetačne juhe lahko uporabimo svežo ali zamrznjeno cvetačo, ki jo najprej skuhamo v jušni osnovi ali vodi. Nato jo pripravimo s paličnim mešalnikom ali v mešalniku, da dobimo kremasto teksturo. Po okusu lahko dodamo še začimbe, kot so česen, timijan ali lovorjev list, ter kislo smetano ali parmezan za dodaten okus.
Cvetačna juha je odlična kot predjed ali pa kot lahek obrok, ki nas nasiti in osveži. Poleg tega je odličen način za izkoriščanje presežka cvetače iz našega vrta. Pri izbiri sestavine je pomembno, da uporabimo sveže in kakovostne sestavine ter se izognemo dodatku, ki je tako okusen in konzerviran.
V skladu s tem lahko rečemo, da je cvetna juha okusna in zdrava jed, ki nam povzroča hranilne snovi iz cvetja in drugih sestavin.
Čas priprave 45 minutes
Total Time 45 minutes
Vrsta jedi Brezmesne jedi, jedi na žlico, veganske jedi, zelenjavna juha, Zelenjavne jedi
Vrsta kuhinje Slovenska