Ajdovi vzhajanci

Avg 27, 2021

Objavil: Marko Žagar

logotip Kluba gurmanov Skaručna

Ajdovi vzhajanci

Ni še ocen
Marko Žagar
Čas za predpripravo 1 hr 30 mins
Skupni čas 1 hr 30 mins
VRSTA JEDI Brezmesne jedi, Sladice, Tople predjedi
VRSTA KUHINJE Slovenska tradicionalna kuhinja

sestavine
  

  • 12 dag bele moke
  • 25 dag ajdove moka
  • 2 dag kvasa
  • Sol
  • Mlačna voda
  • Ocvirki za zabelo

navodila
 

  • 1. Ajdovo moko poparimo. Naredimo kvasec iz kvasa, sladkorja, mlačne vode in žličke moke - pustimo, da vzhaja.
  • 2. Nato iz obeh mok in kvasa, mlačne vode in soli zamesimo testo, ga dobro pregnetemo in postavimo vzhajat na toplo.
  • 3. Vzhajano testo razdelimo na več manjših svaljkov in še enkrat pustimo vzhajati. Skuhamo ga v slanem kropu.
  • 4. Ko je kuhan, ga vzamemo previdno iz vode, narežemo na rezine, ter zabelimo z ocvirki.
  • Ajdove vzhajance lahko ponudite k mesu, zelju, repi, lahko pa tudi kot samostojno jed s solato.
Si preizkusil recept? Deli ga s prijatelji!Omeni @KlubGurmanov ali #KlubGurmanovSkarucna!
sl_SISlovenščina