Ajdovi vzhajanci
sestavine
- 12 dag bele moke
- 25 dag ajdove moka
- 2 dag kvasa
- Sol
- Mlačna voda
- Ocvirki za zabelo
navodila
- 1. Ajdovo moko poparimo. Naredimo kvasec iz kvasa, sladkorja, mlačne vode in žličke moke - pustimo, da vzhaja.
- 2. Nato iz obeh mok in kvasa, mlačne vode in soli zamesimo testo, ga dobro pregnetemo in postavimo vzhajat na toplo.
- 3. Vzhajano testo razdelimo na več manjših svaljkov in še enkrat pustimo vzhajati. Skuhamo ga v slanem kropu.
- 4. Ko je kuhan, ga vzamemo previdno iz vode, narežemo na rezine, ter zabelimo z ocvirki.
- Ajdove vzhajance lahko ponudite k mesu, zelju, repi, lahko pa tudi kot samostojno jed s solato.
Si preizkusil recept? Deli ga s prijatelji!Omeni @KlubGurmanov ali #KlubGurmanovSkarucna!