Ajdova kaša z Jurčki – gobami

Avg 27, 2021

Objavil: Marko Žagar

 

ajdova kaša z jurčki

Ajdova kaša z Jurčki - gobami

Ajdova kaša z gobami je izvrstna jed, ki jo v Klubu gurmanov Skaručna skupaj pripravljamo na kulinaričnih delavnicah in kulinaričnemu team buildingu.
Ni še ocen
Marko Žagar
Čas za kuhanje 25 mins
VRSTA JEDI Brezmesne jedi, Jedi iz šporheta, Tople predjedi, Zelenjavne jedi
VRSTA KUHINJE Slovenska tradicionalna kuhinja

sestavine
  

  • Ajdova kaša
  • Olje
  • Čebula
  • Jurčki ali mešane gozdne gobe
  • Peteršilj
  • Česen
  • Majaron
  • Poper
  • Sol
  • Kisla smetana
  • Belo vino

navodila
 

  • Gobe očistim in narežem na tanke lističe.
  • V nizki kozici prepražim na drobno nasekljano čebulo, dodam gobe, ter pražim na močnem ognju.
  • Tik preden zalijem dodam nasekljan česen, da zadiši, mleti poper in zalijem ter posolim.
  • Ajdovo kašo operem in jo dodam h gobam.
  • Kuham še približno 15 minut.
  • 5 minut pred koncem zalijem še z kančkom belega vina v katero sem zamešal malce kisle smetane in začinim z majaronom.
  • Za osvežitev potresem z nasekljanim peteršiljem.

OPOMBE

Nasvet
Na en del ajdove kaše potrebujem 5 delov vode ali druge tekočine.
Okusna in aromatična kombinacija kuhane ajdove kaše in prepraženih svežih gob. Najprimernejši so jurčki, odlične pa so tudi različne mešane sveže gobe.
Si preizkusil recept? Deli ga s prijatelji!Omeni @KlubGurmanov ali #KlubGurmanovSkarucna!
sl_SISlovenščina