Ajdova kaša z Jurčki - gobami
Ajdova kaša z gobami je izvrstna jed, ki jo v Klubu gurmanov Skaručna skupaj pripravljamo na kulinaričnih delavnicah in kulinaričnemu team buildingu.
sestavine
- Ajdova kaša
- Olje
- Čebula
- Jurčki ali mešane gozdne gobe
- Peteršilj
- Česen
- Majaron
- Poper
- Sol
- Kisla smetana
- Belo vino
navodila
- Gobe očistim in narežem na tanke lističe.
- V nizki kozici prepražim na drobno nasekljano čebulo, dodam gobe, ter pražim na močnem ognju.
- Tik preden zalijem dodam nasekljan česen, da zadiši, mleti poper in zalijem ter posolim.
- Ajdovo kašo operem in jo dodam h gobam.
- Kuham še približno 15 minut.
- 5 minut pred koncem zalijem še z kančkom belega vina v katero sem zamešal malce kisle smetane in začinim z majaronom.
- Za osvežitev potresem z nasekljanim peteršiljem.
OPOMBE
Nasvet
Na en del ajdove kaše potrebujem 5 delov vode ali druge tekočine.
Okusna in aromatična kombinacija kuhane ajdove kaše in prepraženih svežih gob. Najprimernejši so jurčki, odlične pa so tudi različne mešane sveže gobe.
Okusna in aromatična kombinacija kuhane ajdove kaše in prepraženih svežih gob. Najprimernejši so jurčki, odlične pa so tudi različne mešane sveže gobe.
Si preizkusil recept? Deli ga s prijatelji!Omeni @KlubGurmanov ali #KlubGurmanovSkarucna!