fbpx

Ajdov krapec s skutinim nadevom in medom

Sestavine
  

  • 2 dela ajdove moke
  • 1 del pšenične moke
  • Sol
  • 2 dcl vrele vode
  • Koruzni zdrob

Premaz

  • 500 g mastne domače skute
  • 2 dcl kisle smetane
  • 1  jajce
  • 1 dcl kisle smetane za premaz
  • Sol, po želji sladkor

Navodila
 

  • V posodo nasujem ajdovo moko ter jo poparim s slano, vrelo vodo. Premešam in počakam, da se malo ohladi.
  • 2. Ajdovi moki primešam pšenično moko in vgnetem gladko testo.
  • Testo na pomokani deski na tanko razvaljam na velikost loparja, ki ga potrosim s koruznim zdrobom in nanj položim testo.

Premaz

  • Vse sestavine zmešam (skuta, kisla smetana, jajce, sol in sladkor).
  • Testo namažem s pripravljenim nadevom, nato pa uporabim še 1dcl kisle smetane za premaz.
  • V krušni peči krapec pečem še pol ure. Če krušne peči nimam, ga lahko spečem tudi v pekaču v pečici, vendar okus ne bo enak.
  • Pečen krapec na koncu pokapam še s segretim medom.
Vrsta jedi Brezmesne jedi, Tople predjedi
Vrsta kuhinje Slovenska