Ajdov krapec s skutinim nadevom in medom
sestavine
- 2 dela ajdove moke
- 1 del pšenične moke
- Sol
- 2 dcl vrele vode
- Koruzni zdrob
Premaz
- 500 g mastne domače skute
- 2 dcl kisle smetane
- 1 jajce
- 1 dcl kisle smetane za premaz
- Sol, po želji sladkor
navodila
- 1. V posodo nasujem ajdovo moko ter jo poparim s slano, vrelo vodo. Premešam in počakam, da se malo ohladi.
- 2. Ajdovi moki primešam pšenično moko in vgnetem gladko testo.
- 3. Testo na pomokani deski na tanko razvaljam na velikost loparja, ki ga potrosim s koruznim zdrobom in nanj položim testo.
Premaz
- 1. Vse sestavine zmešam (skuta, kisla smetana, jajce, sol in sladkor).
- 2. Testo namažem s pripravljenim nadevom, nato pa uporabim še 1dcl kisle smetane za premaz.
- 3. V krušni peči krapec pečem še pol ure. Če krušne peči nimam, ga lahko spečem tudi v pekaču v pečici, vendar okus ne bo enak.
- 4. Pečen krapec na koncu pokapam še s segretim medom.
Si preizkusil recept? Deli ga s prijatelji!Omeni @KlubGurmanov ali #KlubGurmanovSkarucna!