Klub gurmanov Skaručna

 

Kulinarična doživetja za vse okuse

 

Kulinarična doživetjaSpletna trgovina

Vstopite v svet vrhunske kuhinje, izbranih vin in sproščenega druženja.

Klub gurmanov Skaručna ni klasična gostilna. Je prostor, kjer se v domačem ambientu med sproščenim druženjem spletajo kulinarična doživetja. Delovni čas pri nas ne obstaja. Vse, kar se dogaja v naši hiši, se dogaja z vami in za vas. Ko vi tako želite. Tradicionalne slovenske jedi iz lokalno pridelane hrane in vrhunsko vino so atributi, ki nikoli ne razočarajo in na katere stavimo že desetletje našega obstoja.

Posebnost dogodkov v Klubu gurmanov Skaručna je v tem, da hrano pripravljate sami.

Da pa se boste ob tem še neizmerno zabavali, pridobili nova znanja in veščine, in da boste večkrat pomislili, če ste morda zašli v čisto prava gurmanska nebesa, pa bo poskrbel mojster kuhalnice, gurman po duši in telesu in večni hedonist, Marko Žagar.

priporočamo

SPLETNA TRGOVINA ZA PRAVE GURMANE

Vina za posebne priložnosti in gurmanske užitke ob izbranih jedeh. Arhivska vina, ki so desetletja nemoteno počivala v globinah kleti, v stalni vlagi in skoraj nespremenjeni temperaturi. Se prištevate med tiste, ki cenijo dobro vino in zaklade starih arhivskih zbirk? Preverite izbrana arhivska vina.

Dobre domače klobase veljajo za kulinarično specialiteto. Rahla dimljenost in zorjenost v idealnih pogojih zagotavljata izjemno aromatičnost in bogat, naraven okus suhega mesa. Klobase Kluba gurmanov Skaručna so pripravljene po družinskem receptu in ob upoštevanju najvišjih obrtniških standardov. Medved, košuta ali divji prašič?

Kuhinjska deska je nepogrešljiv pripomoček za rezanje in sekljanje hrane, kot podlaga za zaščito mize ali postrežbo hrane. Ročno izdelana in unikatna deska iz slovenskega lesa je čudovito trajnostno darilo sebi ali najbližjim. Privoščite si masivno postrežno desko.

KULINARIČNA DOŽIVETJA

Kulinarični
team building

Priljubljen način druženja zaposlenih izven podjetja. Skupinsko ustvarjanje kulinaričnih mojstrovin bo potekalo ob dobri glasbi in s kozarcem vrhunskega vina v roki. Spoznavanje sodelavcev še nikoli ni bilo prijetnejše!

Poslovni dogodki

Najtesnejše poslovne vezi se tkejo ob dobri hrani in kozarcu vrhunskega vina. Med izbranimi steklenicami najboljših slovenskih vinarjev in sveže pripravljenimi tipičnimi slovenskimi jedmi, bo sklenitev novega posla le še vprašanje časa.

Zasebni dogodki

Rojstni dan, novoletna zabava, obletnica poroke, dekliščina, … Vsak dogodek je priložnost za nepozabno doživetje v Klubu gurmanov Skaručna! Edino pravilo je, da se gostje sprostijo, družijo in ko dobrote dobijo končno podobo, uživajo v nepozabnih okusih.

Ste bili zadovoljni, siti in kreativni? Je vseh pet vaših čutov
sodelovalo pri pripravi kulinarične specialitete?

Sporočite nam svoje vtise z dogodka v Klubu Gurmanov.

Marjan Miro Dobovšek

Sprejel sem prijazno povabilo chefa Markota Žagarja, avtorja kluba Gurmanov Skaručna, da pridem na obisk. Bil sem prijetno presenečen ob vstopu v klub, saj sem mislil, da sem prišel v muzej. Takoj sem dobil predpasnik in Marko mi je dal sestavine in začel se je moj kuharski tečaj in aktivno sodelovanje pri pripravi hrane na veliki mizi polni domačih sestavin in dobrot. In tako se je nadaljevalo tudi potem ob štedilniku polnem loncev in ponev, kjer je dišalo po domači goveji juhi in ostalih domačih specialitetah. Ker pa sva kmalu postala ob vsem trudu pri pripravi hrane tudi žejna, me je Marko popeljal še v vinsko klet kjer ima samo vrhunska slovenska vina in tako sva prijetno kramljala o hrani in vinu še pozno v večer.

Mateja Hribar

 

Gremo kuhati, kaj bi lepšega. Velika kuhinja v Skaručni. Včasih je bila velika kuhinja z medvedom in sanmi. In s krušno pečjo. Kot da bi prišel domov. Lahkoten občutek popolnosti in brezskrbnosti. Vse sestavine čakajo v pripravljenosti . Odložiš plašč in torbico. A pazi!

Marko Marko. Pojavi se Marko in že se dogaja. Daj to sem, stopi tja, nadeni predpasnik, kaj boš pil, tukaj imaš vino, tam aperitiv. Vzemi si, postreži si. Velik štedilnik, veliki lonci, operi si roke in začni. Kuhali bomo za veliko ljudi. Veliko ljudi, vendar brez skrbi, ni hude odgovornosti.

 

Jože Breznikar

Zelo zanimiv koncept spoznavanja hrane. Odkar sem se najedel pri Klubu gurmanov, gledam na slovensko tradicionalno hrano s spoštovanjem. Tudi vzdušje med dogodkom je bilo enkratno. Pa še nekaj – končno znam na pravilen način narezati čebulo za golaž.

Miroslav Sipić

 

Hrana top. Zelo prijazen odnos gostitelja Marka Žagarja, res mojstra kuhinje. Tudi izbor žive glasbe je bil več kot na nivoju. Imam namen se tega dogodka v prihodnosti še večkrat udeležiti. Toplo priporočeno!

 

Tilen Petrič

Interaktivno kuhanje večerje cele družbe, za celo družbo po vodstvom kuharskega mojster je nekaj popolnoma drugačnega ,kot ste kdaj koli doživeli. Kuhinja kot središče dogajanja v stilu starih kmečkih hiš seveda z vsemi tehnološkimi dosežki. Vtis brez primere pa je name naredila obložena miza z surovinami za pripravo raznovrstnih jedi. SEM MISLIL, DA SO TAKE MIZE OBSTAJALE SAMO V NAJBOGATEJŠIH HIŠAH V STAREM RIMU.

Janko Bizjan

 

Zahvala ti, Mare, za vse lepo v 2017 🙂

“Pričakovano, vsakega leta, vabilo, Mareta Gurmana…agenda njega poslanstva, blagoznanstva, nutricionizma sijajnega posvetilo.

Prelepa poanta, okrasitev novoletne jelke, tradicija žlahtna, prijateljev opravilo…stari, hvala za vabilo, slednje se pač ne bo zavrnilo, pozabilo.

Mega nam predbožični dogodek, širša družinska scena, doživetje pravo…srečanje starih ino novih prijateljev, gurmanski pobeg od hrane vsakdana, ja, Skaručna, druženje gurmansko pravo.

Igor Mlakar

Kadarkoli sem se udeležil dogodka pri Marku, ali pa kar tako, sem bil deležen osebne pozornosti, o tem koliko sem se pri njem naučil o hrani, kuhi in vsem kar spada zraven pa sploh ne bi zgubljal besed. Ti samo nadaljuj v tej smeri, Marko.

Kulinarične novice

Industrija istrskih tartufov je velikanska prevara!

Industrija istrskih tartufov je velikanska prevara!

MATIJA BABIĆ, INDEX.HR  Industrija istrskih tartufov je velikanska prevara!   Verjetno že veste da "olje z okusom tartufa" ni narejeno iz tartufov. Je poceni olje z dodanim okusom sintetičnega tartufa. Slabo je iz več razlogov. Sintetične smeti, ki se prodajajo...

Preberi več
Skupaj pozdravimo poletje!

Skupaj pozdravimo poletje!

V četrtek, 23. 6. 2022 vas bomo v Klubu grumanov Skaručna popeljali na gurmansko dogodivščino okusov in priprave Morskih jedi.  Dnevi so postali toplejši, daljši in bolj sončni. Bliža se poletje, tisti čas v letu za katerega bi...

Preberi več
Postanite mojstri tatarskega biftka in carpaccia

Postanite mojstri tatarskega biftka in carpaccia

Chefa Marko in Peter bosta združila moči na kulinarični delavnici, na kateri boste izvedeli vse o pripravi tatarskega biftka in carpaccia!  V prijetnem ambientu Kluba gurmanov Skaručna vas bosta popeljala v skrivnosti priprave odličnega biftka in carpaccia. Pokazala...

Preberi več
sl_SISlovenščina