Recept

RECEPT:Tunin namaz - Ribji namaz

TUNINIH NAMAZOV POZNAMO VEČ VRST, zato vam bom naštel, kaj vse lahko dodamo v namaz, potem pa si sami ustvarite kombinacijo po svojem okusu.

Čas priprave: 10 minut

Sestavine:

  • Sveža tuna ali iz pločevinke
  • Sol
  • Poper
  • Olje
  • Gorčica
  • Majoneza
  • Maslo
  • Čebula (najbolje šalotka)
  • Koruza
  • Jajce
  • Fižol
  • Grah
  • Kisle kumarice
  • Peteršilj

Priprava:

1. Svežo tuno popečem na navadnem olju in v ne prevroči ponvi.

2. Ohladim!

3. Lahko uporabim tuno iz pločevinke.

4. Šalotko in ostale sestavine je najbolje nasekljati ročno, na čimbolj drobno.

5. Tuno lahko zmešamo ali pretlačimo z vilicami.

6. Po okusu ji dodamo katerekoli sestavine želimo in premešam.

7. Najraje jo postrežem na opečenem kruhu.

8. S tuninim namazom lahko nadevamo tudi trdo kuhana jajca.

Nasvet: