Recept

RECEPT:Tržiške bržole

Čas priprave: 1,5 - 2 uri

Sestavine:

  • Čebula
  • Česen
  • Sol
  • Poper
  • Šetraj
  • Lovor
  • Brinove jagode
  • Korenje
  • Krompir
  • Moka
  • Ovčetina

Priprava:

1. Na maščobi opražim na drobno sesekljano čebulo, dodam meso, narezano na srednje velike kose, ki sem ga prej pomokal iz vseh strani ter vse skupaj pražim.

2. Ko je meso prepraženo, dodam začimbe (med začimbami naj prevladuje šetraj).

3. Dolijem malce vode ter pokrito dušim. Po potrebi vodo dolivam.

4. Dodam olupljen krompir, narezan na drobne kose, zalijem z vodo in začinim z nekaj kapljicami belega vina.

5. Na maščobi prepražim še malce moke in naredim prežganje, ki ga dodam juhi ter kuham še 45 minut.

Nasvet: