Recept

RECEPT:Segedin

Čas priprave: 2 uri

Sestavine:

  • Čebula
  • Česen
  • Maščoba (svinjska mast ali olje)
  • Svinjsko meso, svinjska rebra
  • Sol
  • Poper
  • Lovorjev list
  • Mleta kumina
  • Žlica moke

Priprava:

1. Na drobno narežem čebulo in jo pražim na svinjski masti.

2. Med tem na kocke narežem svinjska rebra na velikost približno 2x2 cm in jih dodam čebuli.

3. Začinim s česnom, lovorjevim listom in poprom.

4. Pražim na močnem ognju do zlato rumene barve.

5. Ko je meso skoraj prepraženo, dodam žlico moke. S praženjem nadaljujem in vmes večkrat premešam.

6. Moka naj se temeljito prepraži, da bo segedin lepe temne barve. Moko dodam zaradi okusa in ne zaradi zgoščevanja.

7. Dodam kislo zelje in zalijem z vodo, premešam in kuham približno 45 minut.

8. Nekaj minut pred koncem dodam še ščepec mlete kumine.

Nasvet:

Po želji lahko segedinu dodate tudi krompir, mleto papriko ali paradižnikov koncentrat.