Recept

RECEPT:Piščančje krače v čebulni omaki

Čas priprave: 45 minut

Sestavine:

  • Olje
  • Čebula
  • Piščančja bedra
  • Česen
  • Sol
  • Poper
  • Mleta rdeča paprika
  • Timijan
  • Rožmarin
  • Majaron
  • Pehtran
  • Gorčica
  • Paradižnikov koncentrat
  • Sladkor
  • Pivo (po izbiri)

Marinada

Do gladkega zmešam po eno jedilno žlico: gorčice, paradižnikove mezge in olja.

Gurmanska mešanica začimb za piščanca

1. V lonček zmešam po eno jedilno žlico timijana, majarona, pehtrana, rožmarina in rdeče paprike.

2. Poskrbim, da so vse začimbe dobro zmlete (možnar) in nato vse skupaj dobro premešam. To količino začimb boste imeli za dlje časa.

Priprava:

1. Piščančja bedra najprej posolim in popopram. Nato jih začinim še z gurmansko mešanico začimb za piščanca (količina po občutku).

2. Premažem z marinado (naj počiva vsaj 1 uro - še bolje čez noč).

3. Očiščeno čebulo narežem na tanke lističe. Naj je bo dovolj, da bo prekrila celotno dno v ponvi.

4. Ponev naoljim, vanjo položim piščančja bedra in preostali prostor pokrijem z na tanko narezanimi lističi čebule (zaradi čebule, ki bo spuščala vodo se začimbe in omakica ne bodo zažgali).

5. Pokrito pečem na zelo vročem ognju, da se bo jed spodaj pekla, zgoraj pa dušila.

6. Vsebino v ponvi potresem z jedilno žlico sladkorja. Sladkor je namreč naravni ojačevalec okusa. Ker se bo karameliziral bo končna jed tudi lepše barve.

7. Ko bo piščanec na spodnji strani lepo popečen, ga obrnem in zopet pokrijem s pokrovko.

8. Po potrebi zalijem z pivom.

Nasvet: