Čas priprave: 30 minut + kuhanje perutnine od 1 - 6 ur
Sestavine:
Za juho
Za solato
Priprava:
1. Kokoši iz katerih sem skuhal kokošjo juho ohladim. Od mesa odstranim kožo in kosti.
2. Mešanico majoneze, gorčice, malce jogurta, soli, belega popra, zelo drobno sesekljane čebule ter česna zmešam in pustim počivati na hladnem.
3. Še vroč goveji jezik olupim in narežem na tanke rezine in potem na rezance.
4. Meso z roko natrgam po vlaknih na rezance.
5. Kokošje meso in rezance govejega jezika zmešam z mešanico in dodam strte orehe ter na rezance narezana jabolka, pokapana z malce limoninega soka.
6. Za posteljico uporabim solato ravno tako narezano na rezance.
Nasvet:
Pripravljeno jed lahko dekorirate z nasekljanim peteršiljem in drobljenimi orehi, ki jih posujete na perutninsko solato.