Recept

RECEPT:Pečeni Jurčki

Čas priprave:

Sestavine:

  • Jurčki - celi, zamrznjeni
  • Olje ali svinjska mast
  • Česen
  • Sol
  • Olivno olje - opcijsko

Priprava:

1. V nizko kozico dam nekaj kapljic olja ali še bolje, svinjske masti.

2. Ko se kozica segreje, dam notri zamrznjene jurčke in jih pokrijem s pokrovko.

3. Vmes premešam in ponovno pokrijem.

4. Po nekaj minutah jih dam ven iz kozice, razrežem na četrtine in pečem naprej.

5. Na koncu dodam še česen, jurčke posolim in jih pokapam z malce olivnega olja.

Nasvet:

1. V zmrzovalniku lahko shranjujete cele jurčke, še bolje pa je, da jih razrežete na tanko.

2. Fino je, da zamrznjene jurčke date ven iz zmrzovalnika vsaj kakšne pol ure preden jih začnete pripravljati.

3. Jurčke obvezno pripravljamo na visoki temperaturi.

Ajdova kaša z Jurčki - gobami Ajdova kaša z Jurčki - gobami Ajdova kaša z Jurčki - gobami Ajdovi vzhajanci Ajdovi vzhajanci Ajdovi žganci s krompirjem Ajdovi žganci s krompirjem Ajdov krapec s skutinim nadevom in medom Ajdov krapec s skutinim nadevom in medom Aleluja Aleluja Biftek z zelenim poprom in kaprami Bleki z pršutom Bograč Brusketa, Bruschetta - ala Klub gurmanov Skaručna Bujta repa Čemažev namaz Čompe s skuto Domača jetrna pašteta Domači mlinci Domači mlinci Domači mlinci Golaž jadranskih kalamarov in krompirjevi njoki Jajca s kaviarjem Jetrni cmočki Jušna osnova Karamelni mlečni riž Karamelni mlečni riž Kmečka pojedina Kmečki kanape, brusketa ali obloženi kruh Krofi Lisičkina juha s krompirjem - Lisičke Lisičkina juha s krompirjem - Lisičke Morske Nožnice - Kapelunge, Dagnje - Klapavice - Pedoči, Vongole, Kapesante - Jakobove pokrovače Mozzarella z orehi in olivnim oljem Ocvirki in svinjska mast Paradižniki z gobovim nadevom Paradižniki z gobovim nadevom Paradižniki z gobovim nadevom Pečeni Jurčki Pečeni Jurčki Pečeni Jurčki Pečeni Jurčki Piščančje krače v čebulni omaki Radičeva solata Sarma v listih mlade vinske trte Sarme iz listov kislega zelja Segedin Sirove kroglice Škampova juha Testenine s škampi na belo ali rdeče Testenine s škampi na belo ali rdeče Žabji kraki po tržaško Žličniki iz ajdove moke Žlikrofi z mesnim nadevom Žrebiček s črnimi tartufi - tagliata Žrebičkove rolade Brusketa z melancani in bučkami Čebulna juha Čebulna juha Domače maslo - puter Mlečne Kumare Mlečne Kumare Mlečne Kumare Telečja jetrca z jurčki Umešana jajčka Čemažev pesto in testenine Matevž Karpačo - Tagliata brusketa Karpačo - Tagliata brusketa Nadevana jajčka Sirova omaka Stročji fižol s smetano Skutini cmoki, knedli, slivovi cmoki Štruklji - sladki ali slani (čemaževi) Štruklji - sladki ali slani (čemaževi) Testenine Testenine Kokošja župa z žlikrofi Mlečni močnik Prežganka ali zaporniška župa Prežganka ali zaporniška župa Segedin golaž Škampova kremna juha Štajerska kisla juha iz parkljev, ušes in repa Telečja obara Tržiške bržole Zeljna juha z jabolki Zeljna juha z jabolki Zeljna juha z jabolki

Klub Gurmanov Skaručna Facebook