Recept

RECEPT:Ocvirki in svinjska mast

Čas priprave: Je odvisen od količine ocvirkov.

Sestavine:

  • kvaliteten svinjski "špeh" - najbolje hrbet
  • čebula - opcijsko
  • sol
  • mleko - opcijsko

Priprava:

1. Špeh narežem na približno 3 cm debele kose, jih dam v težko kastrolo in začnem s kuhanjem. Po želji lahko na začetku, preden dodate mast v posodo, dodate še mleko ali vodo.

2. Kuham in mešam, dokler se ne naredi mast.

3. V posodo postavim cedilo, da se v sredini cedila nabere mast, ki jo z zajemalko počasi pobiram ven.

4. Pol ure do ene ure od začetka priprave jedi, vržem med ocvirke čebulo, narezano na polovico in vse skupaj posolim.

5. Ocvirke cvrem toliko časa, dokler ven pobiram maščobo.

6. Ko so ocvirki hrustljavi, jih dam na cedilo, mast odteče in ocvirki so ločeni od maščobe.

7. Svinjska mast je stranski produkt ocvirkov.