Recept

RECEPT:Morske Nožnice - Kapelunge, Dagnje - Klapavice - Pedoči, Vongole, Kapesante - Jakobove pokrovače

Čas priprave: 10 minut

Sestavine - za 4 osebe:

  • Olivno olje (1 dcl)
  • Česen (mala glavica)
  • Dagnje (1kg - lahko tudi male jakobove pokrovače, viongole, kapelunge, mešane školjke)
  • Drobtine (jušna žlica)
  • Belo vino (1 dcl)
  • Peteršilj
  • Testenine (0,5 kg)
  • Pasiran paradižnik (po izbiri)

Priprava:

1. Dagnje in ostale školjke očistim.

2. Na drobno nasekljan česen vržem v kozico z olivnim oljem ter na hitro opražim, da zadiši.

3. Takoj za tem dodam dagnje in ostale školjke, jih potresem z drobtinami in zalijem z belim vinom. (po izbiri tudi pasiran paradižnik).

4. Med počasnim kuhanjem mešam, medtem pa nasekljam peteršilj.

5. Ko so vse školjke odprte, kuhanje končam.

6. Meso dagenj in ostalih školjk shranim na poseben krožnik, lupine zavržem.

7. V juhico, ki je ostala v kozici od kuhanja školjk, dodam testenine in mešam.

8. Ko so testenine skuhane, dodam še dagnje, školjke in peteršilj.

9. Premešam in postrežem.

Nasvet: