Recept

RECEPT:Lisičkina juha s krompirjem - Lisičke

Čas priprave: 1,5 ure

Sestavine:

  • Sol
  • Majaron
  • Lovor
  • olje
  • Svinjska mast
  • panceta ( opcijsko)
  • Čebula
  • Česen
  • Lisičke
  • Krompir
  • Korenček
  • Belo vino

Priprava:

1. Lisičke operem in jih razrežem ali z roko natrgam na enake kose.

2. V visoki kozici na olju opražim na drobno narezano čebulo.

3. Dodam ji lisičke in panceto ( opcijsko)  ter pražim nekaj minut.

4. Dodam nariban korenček in na male kocke narezan krompir ter pražim še nekaj minut.

5. Lisičkam dodam nasekljan česen, premešam, zalijem z vodo, začinim s soljo, lovorjem in majaronom. Kuham na majhnem ognju.

6. V ponvi na svinjski masti naredim svetlo rjavo prežganje (uporabim lahko tudi suho prežganje), dodam malo lisičkine juhe in z metlico mešam, da ne nastanejo grudice. Zlijem v juho.

7. Kuham toliko časa, da se krompir skuha.

Nasvet:

Lisičkovo župo lahko dekorirate z rezino limone in nasekljanim peteršiljem, po okusu pa dodate tudi malo kisle smetane.

Namesto svinjske masti lahko uporabite poljubno maščobo

izvrsten dodatek je tudi panceta