Čas priprave: 1,5 ure
Sestavine:
Priprava:
1. Lisičke operem in jih razrežem ali z roko natrgam na enake kose.
2. V visoki kozici na olju opražim na drobno narezano čebulo.
3. Dodam ji lisičke in panceto ( opcijsko) ter pražim nekaj minut.
4. Dodam nariban korenček in na male kocke narezan krompir ter pražim še nekaj minut.
5. Lisičkam dodam nasekljan česen, premešam, zalijem z vodo, začinim s soljo, lovorjem in majaronom. Kuham na majhnem ognju.
6. V ponvi na svinjski masti naredim svetlo rjavo prežganje (uporabim lahko tudi suho prežganje), dodam malo lisičkine juhe in z metlico mešam, da ne nastanejo grudice. Zlijem v juho.
7. Kuham toliko časa, da se krompir skuha.
Nasvet:
Lisičkovo župo lahko dekorirate z rezino limone in nasekljanim peteršiljem, po okusu pa dodate tudi malo kisle smetane.
Namesto svinjske masti lahko uporabite poljubno maščobo
izvrsten dodatek je tudi panceta