Recept

RECEPT:Karpačo lososa

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:

  • Losos
  • Belo vino
  • Sol
  • Poper
  • Limone
  • Sladkor

Priprava:

1. Lososa operem in posušim. Prerežem ga na pol od repa proti glavi.

2. File s kožo skupaj položim na desko (koža je obrnjena navzdol).

3. Natančno odstranim vse koščice.

4. V posodi naredim marinado z belim vinom, limoninim sokom, soljo, sveže mletim poprom in malo sladkorja.

5. Z ostrim nožem lososa razrežem na tanke rezine in jih sproti polagam v posodo z marinado.

6. Narezane rezine lososa v marinadi nežno obračam vsakih nekaj minut. V hladilniku naj ostane vsaj pol ure.

7. Naredim posteljico iz rukole in motovilca, ki jo začinim z malce balzamičnega kisa in olivnega olja.

8. Rezine položim na posteljico in okrasim s češnjevim paradižnikom in olivo.

9. Največje sladkosnede presenetim še s posipom iz nasekljanih kaper, zelenih in črnih oliv, peteršilja in slanega inčuna.

Nasvet: