Recept

RECEPT:Karamelni mlečni riž

Čas priprave: 20 minut

Sestavine:

  • Mleko
  • Sladkor
  • Riž
  • Sol
  • Muškatni orešček
  • Cimet
  • Kakav

Priprava:

1. V nizki kozici na majhnem ognju pražim sladkor toliko časa, da nastane temni karamel. Pazim, da se mi sladkor ne prižge.

2. V kozico dolijem 1 - 2 dl vode in šele nato mleko, ki bi se v nasprotnem primeru zažgalo v vročem loncu. Riž poljubne sorte operem pod vodo, ga odcedim in dodam mleku. Posolim, potresem z mletim cimetom in muškatnim oreščkom. Kuham toliko časa, da se riž zmehča.

Nasvet:

Po želji lahko dodate sladkor, kakav, ipd.

Ajdova kaša z Jurčki - gobami Ajdova kaša z Jurčki - gobami Ajdovi vzhajanci Ajdovi žganci s krompirjem Ajdovi žganci s krompirjem Ajdov krapec s skutinim nadevom in medom Aleluja Bajadera Biftek z zelenim poprom in kaprami Bograč Buhteljni Bujta repa Čemažev namaz Čompe s skuto Domača jetrna pašteta Domači mlinci Domači mlinci Golaž jadranskih kalamarov in krompirjevi njoki Jajca s kaviarjem Jetrni cmočki Jušna osnova Karamelni mlečni riž Karamelni mlečni riž Karamelni mlečni riž Kmečka pojedina Kmečka torta Krofi Krofi Lisičkina juha s krompirjem - Lisičke Lisičkina juha s krompirjem - Lisičke Mozzarella z orehi in olivnim oljem Ocvirki in svinjska mast Orehova potica Pečeni Jurčki Pečeni Jurčki Piščančje krače v čebulni omaki Princes krofi Princeske Sarma v listih mlade vinske trte Sarme iz listov kislega zelja Segedin Sirove kroglice Sirovi štruklji s figami in karamelo Škampova juha Šmorn - carski praženec Štefka Pohorska omleta s sadjem - Omleta Stefani Testenine s škampi na belo ali rdeče Žličniki iz ajdove moke Žlikrofi z mesnim nadevom Žrebičkove rolade Čebulna juha Domače maslo - puter Mlečne Kumare Mlečne Kumare Umešana jajčka Matevž Nadevana jajčka Orehovi Piškoti Orehovi Piškoti Sirova omaka Skutini cmoki, knedli, slivovi cmoki Skutini cmoki, knedli, slivovi cmoki Štruklji - sladki ali slani (čemaževi) Testenine Kokošja župa z žlikrofi Mlečni močnik Prežganka ali zaporniška župa Prežganka ali zaporniška župa Segedin golaž Škampova kremna juha Štajerska kisla juha iz parkljev, ušes in repa Telečja obara Tržiške bržole Zeljna juha z jabolki Zeljna juha z jabolki

Klub Gurmanov Skaručna Facebook