Recept

RECEPT:Hobotnica v solati

Čas priprave: 1 ura

Sestavine:

  • Hobotnica
  • Češnjev paradižnik
  • Limona
  • Olivno olje
  • Vinski kis
  • Sol
  • Poper v zrnu
  • Česen
  • Peteršilj
  • Olive
  • Belo vino

Priprava:

1. Hobotnico očistim drobovine in ji izrežem oči in zobe.

2. Najraje jo kuham v ekonom loncu brez vode (z dodatkom 1 dcl belega vina), saj jo spusti hobotnica (15 minut). Če ekonom lonca nimam, jo kuham v malo osoljeni vodi in pokrito približno 1 uro.

3. Kuhano hobotnico odstavim, da se ohladi.

4. Pred razrezom ji nikoli ne slečem povrhnjice.

5. Hobotnico narežem na poljubne kolobarje (na koncu, kjer so lovke tanke pustim daljše kolobarje, bolj proti glavi jo režem bolj na tenko).

6. Narezani hobotnici dodam na drobno nasekljan česen in peteršilj, sol, poper, kis, limonin sok, belo vino in olivno olje (po okusu).

7. Nekateri ji primešajo tudi kuhan krompir narezan na rezine.

8. Premešam.

Nasvet:

Najboljši okus hobotnice bomo dobili, če jo bomo spekli v pečici

Bakalar na belo, ribji namaz Bakalar na belo, ribji namaz Brusketa, Bruschetta - ala Klub gurmanov Skaručna Čemažev namaz Dagnje na buzaro, pedoči, klapavice v buzari Dimljena riba v peči s špinačo in pečeno polento Domača jetrna pašteta Golaž jadranskih kalamarov in krompirjevi njoki Hobotnica v solati Hobotnica v solati Hobotnica v solati Jajca s kaviarjem Jajca s kaviarjem Karpačo hobotnice Karpačo hobotnice Karpačo lososa Karpačo lososa Karpačo mečarice Karpačo mečarice Kmečki kanape, brusketa ali obloženi kruh Losos ali postrv v pečici Marinirana riba sulec, losos, postrv Marinirana riba sulec, losos, postrv Marinirani inčuni Marinirani inčuni Morske Nožnice - Kapelunge, Dagnje - Klapavice - Pedoči, Vongole, Kapesante - Jakobove pokrovače Mozzarella z orehi in olivnim oljem Navadna Krompirjeva solata Perutninska solata z govejim jezikom Perutninska solata z govejim jezikom Piščančja solata Piščančja solata Radičeva solata Rižota z morskimi sadeži Škampova juha Slane sardele v marinadi Solata s tuno in jajcem Tatarski biftek Telečji ali goveji jezik s kozjim sirom Testenine s škampi na belo ali rdeče Testenine z dagnjami, klapavicami, pedoči Tunin namaz - Ribji namaz Tunin namaz - Ribji namaz Žabji kraki po tržaško Žrebiček s črnimi tartufi - tagliata Žrebičkov karpačo z belimi tartufi Brusketa s prekajenim lososom Brusketa s prekajenim lososom Brusketa z melancani in bučkami Karpačo - Tagliata brusketa Škampova kremna juha

Klub Gurmanov Skaručna Facebook