Recept

RECEPT:Goveja pečenka z gorčičnimi semeni - biftek Tagliata

Čas priprave: zorjenje do 2 meseca + 15 minut peke

Sestavine:

  • Goveji hrbet
  • Groba sol
  • Poper
  • Gorčica
  • Gorčično seme
  • Olivno olje
  • Rukola
  • Črna oliva

Priprava:

1. Goveji hrbet očistim žil in trdih kož, ki se ga držijo.

2. Namažem jo z gorčico in nadrgnem z grobo mletim poprom in gorčičnimi semeni.

3. Vakumiram ali pa jo zavijem v pvc folijo in ji iztisnem zrak, da se ne pokvari med zorjenjem.

4. Tako zavito jo staram najmanj 3 tedne v hladilniku na 4 stopinjah .

5. Pred peko jo še pokapljam z oljem.

6. Pečem na živem ognju približno 4 minute na vsaki strani.

7. Narežem na tanko in položim na posteljico iz rukole, posolim z grobo soljo, ter pokapljam z olivnim oljem.

Nasvet:

Za dekoracijo lahko uporabite črne olive.