Recept

RECEPT:Golaž jadranskih kalamarov in krompirjevi njoki

Čas priprave: do 30 minut

Sestavine:

  • Jadranski kalamari (veliki in debeli - mesnati)
  • Čebula
  • Olivno olje
  • Česen
  • Rdeče vino
  • Pasiran paradižnik
  • Mleti lovor
  • Rožmarin
  • Mleta sladka rdeča paprika

Priprava:

1. Kalamare očistim drobovine in jim odstranim zobe ter oči.

2. Narežem jih na kolobarje oziroma večje kose (lahko tudi po dolgem, da dobim kvadrate).

3. Na drobno sesekljam čebulo in jo v loncu prepražim na olivnem olju ter posolim.

4. Čebuli dodam kalamare in nasekljan česen, da zadiši.

5. Začinim, dodam pasiran paradižnik in zalijem z rdečim vinom.

6. Sestavine v loncu pokrito dušim do 30 minut na majhnem ognju (odvisno od velikosti kalamarov). Po potrebi dolivam vodo ali vino.

7. Serviram s testenimi ali krompirjevimi njoki in dekoriram s svežim peteršiljem.

Nasvet:

Oglejte si tudi recept za pripravo njokov!

Ajdova kaša z Jurčki - gobami Ajdovi žganci s krompirjem Aleluja Bakalar na belo, ribji namaz Biftek z zelenim poprom in kaprami Bograč Bujta repa Dagnje na buzaro, pedoči, klapavice v buzari Dimljena riba v peči s špinačo in pečeno polento Domača jetrna pašteta Domači mlinci Golaž jadranskih kalamarov in krompirjevi njoki Golaž jadranskih kalamarov in krompirjevi njoki Hobotnica v solati Jajca s kaviarjem Jetrni cmočki Jušna osnova Karamelni mlečni riž Karpačo hobotnice Karpačo lososa Karpačo mečarice Kmečka pojedina Krofi Lisičkina juha s krompirjem - Lisičke Losos ali postrv v pečici Marinirana riba sulec, losos, postrv Marinirani inčuni Morske Nožnice - Kapelunge, Dagnje - Klapavice - Pedoči, Vongole, Kapesante - Jakobove pokrovače Ocvirki in svinjska mast Paradižniki z gobovim nadevom Pečeni Jurčki Piščančje krače v čebulni omaki Rižota z morskimi sadeži Sarma v listih mlade vinske trte Sarme iz listov kislega zelja Segedin Škampova juha Škampova juha Slane sardele v marinadi Testenine s škampi na belo ali rdeče Testenine s škampi na belo ali rdeče Testenine z dagnjami, klapavicami, pedoči Tunin namaz - Ribji namaz Žabji kraki po tržaško Žličniki iz ajdove moke Žlikrofi z mesnim nadevom Žrebičkove rolade Brusketa s prekajenim lososom Mlečne Kumare Kokošja župa z žlikrofi Mlečni močnik Prežganka ali zaporniška župa Segedin golaž Škampova kremna juha Škampova kremna juha Štajerska kisla juha iz parkljev, ušes in repa Telečja obara Tržiške bržole Zeljna juha z jabolki

Klub Gurmanov Skaručna Facebook