Recept

RECEPT:Domača jetrna pašteta

Čas priprave: 1,5 ure + hlajenje

Sestavine:

  • Olje
  • Čebula
  • Telečja Jetrca
  • Goveji jezik
  • Ceil poper
  • Mleti poper
  • Lovorjev list
  • Jušna zelenjava
  • Česen
  • Mleta kumina
  • Majaron
  • Konjak/Brandy
  • Belo vino
  • Peteršilj

Priprava:

1. Čebulo narežem na tanke lističe in jo v nizki kozici prepražim na olju, dokler ne postane zalto rumene barve. Nato v kozico dodam jetrca, narezana na tanke rezine.

2. Jetrca prepražim in jim dodam olupljen na lističe narezan že kuhan telečji jezik (jezik skuham kot juho v osoljeni vodi z dodatkom celega popra in lovorjevega lista).

3. V kozico dodam nasekljan česen, jušno zelenjavo narezano na čim manjše koščke in začinim z lovorovjevim listom, mletim poprom, ščepcem mlete kumine in majaronom.

4. Vse sestavine zalijem s šilcem konjaka ali domačega brendija ter malo belega vina.

5. Pokrito dušim na malem ognju približno 30 minut.

6. Pašteto ohladim in jo nato zmeljem s strojčkom za mletje mesa (če tega nimam, uporabim multipraktik) na želeno debelino.

Nasvet:

Domačo jetrno pašteto lahko dekorirate s svežim peteršiljem.

Ajdova kaša z Jurčki - gobami Ajdovi žganci s krompirjem Aleluja Bakalar na belo, ribji namaz Biftek z zelenim poprom in kaprami Bograč Brusketa, Bruschetta - ala Klub gurmanov Skaručna Bujta repa Čemažev namaz Domača jetrna pašteta Domača jetrna pašteta Domači mlinci Golaž jadranskih kalamarov in krompirjevi njoki Hobotnica v solati Jajca s kaviarjem Jajca s kaviarjem Jetrni cmočki Jušna osnova Karamelni mlečni riž Karpačo hobotnice Karpačo lososa Karpačo mečarice Kmečka pojedina Kmečki kanape, brusketa ali obloženi kruh Krofi Lisičkova juha - župa s krompirjem Marinirana riba sulec, losos, postrv Marinirani inčuni Mozzarella z orehi in olivnim oljem Ocvirki in svinjska mast Paradižniki z gobovim nadevom Pečeni Jurčki Perutninska solata z govejim jezikom Piščančja solata Piščančje krače v čebulni omaki Sarma v listih mlade vinske trte Sarme iz listov kislega zelja Segedin Škampova juha Tatarski biftek Telečji ali goveji jezik s kozjim sirom Testenine s škampi na belo ali rdeče Tunin namaz - Ribji namaz Žličniki iz ajdove moke Žlikrofi z mesnim nadevom Žrebiček s črnimi tartufi - tagliata Žrebičkove rolade Žrebičkov karpačo z belimi tartufi Brusketa s prekajenim lososom Brusketa z melancani in bučkami Karpačo - Tagliata brusketa Kokošja župa z žlikrofi Mlečni močnik Prežganka ali zaporniška župa Segedin golaž Škampova kremna juha Štajerska kisla juha iz parkljev, ušes in repa Telečja obara Tržiške bržole Zeljna juha z jabolki

Klub Gurmanov Skaručna Facebook