Recept

RECEPT:Dimljena riba v peči s špinačo in pečeno polento

Dimljena riba v peči s špinačo in pečeno polento

Okusno z veliko postrvjo ali smučem. Za tri lačne!

Sestavine:

  • velika očiščena riba
  • 4 krompirji, 3 žlice skute
  • vejica rožmarina, olje za peko
  • 0,4 kg mlade špinače, 4 stroki česna
  • 0,3 kg koruznega zdroba, sol

Priprava:

1. Ribo znotraj posolimo.

2. Napolnimo jo s četrtinkami olupljenega kuhanega krompirja, ki jo bo podpiral, da bo med peko na pekaču obstala na trebuhu. 3. H krompirju dodamo še rožmarin. Naoljimo.

4. Pečemo v peči, kjer se počasi tudi prekadi in dobi posebno dober okus. Lahko jo pečemo tudi v pečici, potem pač ne bo dimljenega okusa.

5. Medtem skuhamo polento, ji primešamo skuto in jo ohladimo.

6. Ohlajeno pregnetemo z rokami, da iz nje iztisnemo ves zrak in jo tesno natlačimo v glineno posodo, v kateri jo bomo zapekli v peči, tik preden bo riba gotova.

7. Mlado špinačo operemo in v ponvi na oljčnem olju na hitro premešamo s sesekljanim česnom.

Nasvet:

Postrežemo ob ribi in pečeni polenti.