Recept

RECEPT:Dagnje na buzaro, pedoči, klapavice v buzari

Čas priprave: 10 minut

Sestavine:

  • Dagnje
  • Olivno olje
  • Česen
  • Drobtine
  • Peteršilj
  • Belo vino
  • Pasiran paradižnik (po izbiri)
  • Limona (po izbiri)
  • Konjak

Priprava:

1. Sveže školjke prepoznam po njihovi teži, saj so težje, ker se v njih še vedno zadržuje voda.

2. Dagnje očistim brade.

3. V nizki kozici na olivnem olju na hitro opražim česen (2 sekundi) in takoj dodam školjke.

4. Na školjke dodam drobtine, pasiran paradižnik in zalijem z belim vinom ter pokrito dušim.

5. Ne solim, saj so školjke že same po sebi dovolj slane zaradi morske vode.

6. Kuham približno 2 - 3 minute oziroma dokler se vse školjke ne odprejo in se meso v njih skrči. Redno mešam, približno na vsake pol minute.

7. Školjke pretresem na pladenj ali postrežem v posodi, v kateri sem jih pripravljal. Potresem s svežim peteršiljem in dekoriram z limono (za umivanje rok).

Nasvet: