Recept

RECEPT:Bučkina juha

Čas priprave:

Sestavine:

  • Čebula
  • Česen
  • Bučke
  • Krompir
  • Sol
  • Poper
  • Lovor
  • Olje
  • Rumeno korenje
  • Muškatni orešček
  • Bučno olje
  • Žlica sladkorja

Postopek:

1. Bučke operem in jih narežem na kolobarje.

2. Narezano čebulo popražim do zlato rumene barve.

3. Na koščke narezan krompir kuham z dodatkom rumenega korenja, dodam lovorjev list, muškatni orešček, nato posolim, popopram in kuham do mehkega.

4. V prepraženo čebulo dodam bučke in posujem z veliko žlico sladkorja, da se zaradi nastale karamele bučke med praženjem lepše obarvajo.

5. Dodam česen, da zadiši in zalijem s krompirjem in vodo, v kateri sem ga kuhal.

6. Odstranim lovorjev list in z mešalnikom zmešam v kremno juho.

Nasvet:

Juho lahko dekorirate z bučnim oljem in praženimi bučnimi semeni.