Recept

RECEPT:Bleki z pršutom

Čas priprave: 25 minut

Sestavine:

  • Sol
  • Jajca
  • Voda
  • Olje
  • Olivno olje
  • Mlad pršut
  • Muškatni orešček
  • Poper
  • Smetana za kuhanje
  • Peteršilj

Priprava:

Testo

1. Testo za bleke naredim tako kot testo za rezance z razliko, da dodam testu malce olja, da je testo bolj rahlo.

2. Na 10 dag moke dam eno veliko jajce, ščepec soli in žlico olja.

3. Testo zamesim v gladko testo.

4. Pustim počivat na toplem vsaj pol ure.

5. Testo razvaljam na debelino enega mm ali še na tanjše.

6. Narežem krpice v velikosti 1,5 cm - 2 cm.

7. Kuham jih 3-4 minute v osoljenem kropu, kateremu sem dodal malce olja.

Omaka

1. Mlad pršut - čimbolj mehak narežem kar se da na tanko.

2. Narezan pršut položim enega na drugega in ga narežem na rezance.

3. Rezance obrnem pravokotno in zopet narežem tako, da dobim milimetrske kvadratke.

4. V ogreto nizko kozico dam olivno olje, narezan pršut in malce na drobno sesekljanega česna.

5. Ne pražim ali pečem, temveč na hitro segrejem, da česen zadiši.

6. Dolijem smetano za kuhanje ter začinim s soljo. Solim bolj malo, ker je pršut že sam po sebi zelo slan.

7. Posujem z mletim črnim poprom in muškatnim oreščkom.

8. Na hitro pokuham in dodam kuhane bleke ter premešam.

9. Dekoriram z na drobno narezanim peteršiljem ( ne sesekljanim ) in majhno rezino pršuta.

Nasvet:

Pripravljeno jed lahko dekorirate z na drobno narezanim, ne sesekljanim peteršiljem in majhno rezino pršuta.