Recept

RECEPT:Ajdova kaša z Jurčki - gobami

Čas priprave: 20 min do 1 ure (odvisno od jurčkov, ali so sušeni ali sveži)

Sestavine:

  • Ajdova kaša
  • Olje
  • Čebula
  • Jurčki ali šampinjoni
  • Peteršilj
  • Česen
  • Šetraj
  • Origano
  • Poper
  • Sol
  • Sladka smetana
  • Kisla smetana

Priprava:

1. V visokem loncu zavrem rahlo osoljeno vodo in vanj vsujem ajdovo kašo ter kuham 15 minut (odmerim 5 delov vode na 1 del surove ajdove kaše). Nato odcedim.

2. V nizki kozici prepražim na drobno nasekljano čebulo, da porumeni.

3. Dodam na lističe narezane jurčke ali šampinjone in jih prepražim, solim ter dodam nasekljan česen, da zadiši, nato še narezan peteršilj, origano, šetraj in mleti poper.

4. Prilijem bešamel (svetlo prežganje na maslu zalito z mlekom) in pustim rahlo vreti 2 minuti, nato dodam sladko smetano ter na hitro pokuham.

5. Primešam kuhano in odcejeno ajdovo kašo ter kislo smetano in vse skupaj le še segrejem.

Nasvet:

Ajdovo kašo z gobami lahko dekorirate z rezino limone in žličko žvrkljane kisle smetane.

Ajdova kaša z Jurčki - gobami Ajdova kaša z Jurčki - gobami Ajdova kaša z Jurčki - gobami Ajdovi vzhajanci Ajdovi vzhajanci Ajdovi žganci s krompirjem Ajdovi žganci s krompirjem Ajdov krapec s skutinim nadevom in medom Ajdov krapec s skutinim nadevom in medom Aleluja Aleluja Biftek z zelenim poprom in kaprami Bleki z pršutom Bograč Bujta repa Čemažev namaz Čompe s skuto Domača jetrna pašteta Domači mlinci Domači mlinci Domači mlinci Golaž jadranskih kalamarov in krompirjevi njoki Jajca s kaviarjem Jetrni cmočki Jušna osnova Karamelni mlečni riž Karamelni mlečni riž Kmečka pojedina Krofi Lisičkina juha s krompirjem - Lisičke Lisičkina juha s krompirjem - Lisičke Morske Nožnice - Kapelunge, Dagnje - Klapavice - Pedoči, Vongole, Kapesante - Jakobove pokrovače Mozzarella z orehi in olivnim oljem Ocvirki in svinjska mast Pečeni Jurčki Pečeni Jurčki Pečeni Jurčki Piščančje krače v čebulni omaki Sarma v listih mlade vinske trte Sarme iz listov kislega zelja Segedin Sirove kroglice Škampova juha Testenine s škampi na belo ali rdeče Testenine s škampi na belo ali rdeče Žabji kraki po tržaško Žličniki iz ajdove moke Žlikrofi z mesnim nadevom Žrebiček s črnimi tartufi - tagliata Žrebičkove rolade Čebulna juha Domače maslo - puter Mlečne Kumare Mlečne Kumare Mlečne Kumare Telečja jetrca z jurčki Umešana jajčka Matevž Karpačo - Tagliata brusketa Nadevana jajčka Sirova omaka Skutini cmoki, knedli, slivovi cmoki Štruklji - sladki ali slani (čemaževi) Štruklji - sladki ali slani (čemaževi) Testenine Testenine Kokošja župa z žlikrofi Mlečni močnik Prežganka ali zaporniška župa Prežganka ali zaporniška župa Segedin golaž Škampova kremna juha Štajerska kisla juha iz parkljev, ušes in repa Telečja obara Tržiške bržole Zeljna juha z jabolki Zeljna juha z jabolki

Klub Gurmanov Skaručna Facebook