Recept

RECEPT:Ajdov krapec s skutinim nadevom in medom

Čas priprave: 1,5 - 2 uri

Sestavine:

Testo

  • 2 dela ajdove moke
  • 1 del pšenične moke
  • Sol
  • 2 dcl vrele vode
  • Koruzni zdrob

Premaz

  • 500 g mastne domače skute
  • 2 dcl kisle smetane
  • 1 jajce
  • 1 dcl kisle smetane za premaz
  • Sol, po želji sladkor

Priprava:

Testo

1. V posodo nasujem ajdovo moko ter jo poparim s slano, vrelo vodo. Premešam in počakam, da se malo ohladi.

2. Ajdovi moki primešam pšenično moko in vgnetem gladko testo.

3. Testo na pomokani deski na tanko razvaljam na velikost loparja, ki ga potrosim s koruznim zdrobom in nanj položim testo.

Premaz

1. Vse sestavine zmešam (skuta, kisla smetana, jajce, sol in sladkor).

2. Testo namažem s pripravljenim nadevom, nato pa uporabim še 1dcl kisle smetane za premaz.

3. V krušni peči krapec pečem še pol ure. Če krušne peči nimam, ga lahko spečem tudi v pekaču v pečici, vendar okus ne bo enak.

4. Pečen krapec na koncu pokapam še s segretim medom.

Nasvet: