Recept

RECEPT:Žrebičkove rolade

Čas priprave: 10 minut + zorjenje mesa do 2 meseca

Sestavine:

  • Sol
  • Poper
  • Gorčica
  • Žrebičkov hrbet
  • Olivno olje

Priprava:

1. Žrebičkov hrbet očistim žil in trdih kož, ki se ga držijo.

2. Namažem ga z gorčico in nadrgnem z grobo mletim poprom.

3. Vakumiram ali pa jo zavijem v pvc folijo in ji iztisnem zrak, da se ne pokvari med staranjem.

4. Tako zavito jo staram najmanj 3 tedne v hladilniku na 4 stopinjah.

5. Uležano narežem na pol cm debele rezine.

6. Rezine na tanko namažem z gorčico in zavijem (z zobotrebcem jih prebodem, da drži v roladi)

7. Pečem na živem ognju približno 2 minuti na vsaki strani.

8. Položim na posteljico iz rukole, ter pokapljam z olivnim oljem.

Nasvet: