Recept

RECEPT:Žrebičkov karpačo z belimi tartufi

Čas priprave: priprava mesa do 2 meseca + 10 minut

Sestavine:

  • Sol
  • Poper
  • Gorčica
  • Žrebičkov hrbet
  • Beli tartufi
  • Tartufovo olje
  • Olivno olje

Priprava:

1. Žrebičkov hrbet očistim žil in trdih kož, ki se ga držijo.

2. Namažem ga z gorčico in nadrgnem z grobo mletim poprom.

3. Vakumiram ali pa ga zavijem v pvc folijo in mu iztisnem zrak, da se med zorenjem ne pokvari.

4. Tako zavito ga staram najmanj 3 tedne v hladilniku na 4 stopinjah.

5. Pred peko ga nadrgnem s soljo in pokapljam z oljem.

6. Pečem na živem ognju približno 4 minute na vsaki strani.

7. Narežem na tanko in položim na posteljico iz rukole, naribam beli tartuf ter pokapljam z olivnim oljem, v katerem sem imel namočen beli tartuf.

Nasvet:

Za dekoracijo po želji lahko uporabite črne olive.