Recept

RECEPT:Žrebiček s črnimi tartufi - tagliata

Čas priprave: priprava mesa do 2 meseca + 10 minut

Sestavine:

  • Sol
  • Poper
  • Gorčica
  • Žrebičkov hrbet
  • Tartufovo olje
  • Črni tartuf
  • Rukola za posteljico

Priprava:

1. Žrebičkov hrbet očistim žil in trdih kož, ki se ga držijo.

2. Namažem ga z gorčico in nadrgnem z grobo mletim poprom.

3. Vakumiram ali pa ga zavijem v pvc folijo in iztisnem zrak, da se med zorenjem ne pokvari.

4. Tako zavito žrebovino staram najmanj 3 tedne v hladilniku na 4-ih stopinjah.

5. Narežem na rezine debele približno pol cm.

6. Posolim in pokapljam z oljem.

7. Pečem na živem ognju približno pol minute na vsaki strani.

8. Položim na posteljico iz rukole, naribam črni tartuf ter pokapljam z olivnim oljem, v katerem sem imel namočen črni tartuf.

Nasvet:

Za dekoracijo lahko uporabite črne olive.