Recept

RECEPT:Žlikrofi z mesnim nadevom

Čas priprave: 1 ura

Sestavine za testo:

  • Moka
  • Sol
  • Olje
  • Jajca

Sestavine za nadev:

  • Čebula
  • Mleto meso
  • Sol
  • Poper
  • Česen
  • Sveži peteršilj
  • Olivno olje

Priprava:

1. Za pripravo testa žlikrofov zamešam moko, vodo in malce olja. Gnetem do gladkega ter razvaljam na približno mm debeline.

2. Testo razrežem na kvadrate velikosti 4x4 cm.

3. Posamezne kvadratke nadevam z na čebuli prepraženim mletim mesom, začinjenim s sesekljanim česnom, soljo, mletim poprom, majaronom in malce belega vina.

4. Testo prepognem, da dobim nadevane trikotnike ter jih stisnem na stikih, da se sprimejo.

5. V rahlo osoljeni vreli vodi jih kuham približno10 minut ali manj.

6. Odcedim in jih na hitro opražim na olivnem olju (pol minute).

Nasvet:

Žlikrofe lahko ponudite kot samostojno jed jih po želji dodate k raznoraznim omakam, zabelite z ocvirki, skratka, možnosti so neomejene. Kuhani so takrat, ko v vreli vodi vsi do zadnjega splavajo na površje.