Recept

RECEPT:Štefka Pohorska omleta s sadjem - Omleta Stefani

Čas priprave: 20 minut

Sestavine:

  • Jajca
  • Maslo
  • Moka
  • Sladkor
  • Brusnice
  • Sladka smetana
  • Rum
  • Sladkor v prahu

Priprava:

1. Pečico segrejem na 230 stopinj, pekač namažem z maslom in posujem z moko, da se mi testo v nadaljevanju ne prime.

2. Tri ohlajena jajca ločim na beljak in rumenjake. Iz beljakov stepem sneg, rumenjake zaenkrat pustim.

3. V sneg dodam tri rumenjake, pest sladkorja, pest moke in narahlo premešam. Vse skupaj zlijem v okrogel pekač in pečem približno 10 - 15 minut. Čez sredino naredim rahlo vdolbino, da bom omleto kasneje lažje prepognil.

4. Med tem časom v ponvi segrejem brusnice.

5. Stepem sladko smetano, kateri sem dodal malo sladkorja in ruma.

6. Pečeno testo nato za polovico premaknem iz pekača in prelijem z brusnicami tisti del, ki še leži v pekaču. Ven gledajoči del nato prepognem nazaj.

Nasvet:

Našo pohorsko omleto s sadjem smo napolnili z brusnicami - vašo napolnite po želji z vam priljubljenim sadjem, najbolj značilne so seveda borovnice.

Pohorsko omleto po želji posujte s sladkorjem v prahu in dekorirajte s smetano.