Recept

RECEPT:Česnova juha

Čas priprave: 30 - 45 minut

Sestavine:

  • Maslo
  • Česen
  • Moka ali drobtine
  • Sol
  • Mleko
  • Muškatni orešček
  • Belo vino
  • Beli kruh

Priprava:

1. Česen olupim. Eno polovico na drobno nasekljam, drugo polovico pa pustim celega.

2. V kozici na maslu svetlo prepražim moko ali drobtine. Zraven dodam celi česen in ga pražim dokler ne porjavi.

3. Dodam česen, nasekljan na drobno in ga zalijem z vodo ali mlekom (lahko tudi pol mleka in pol vode).

4. Zavrem in dodam muškatni orešček, sol ter beli poper. Vse skupaj naj vre vsaj 7 minut.

5. Zalijem z vinom in pustim vreti še nekaj minut.

6. Kruh narežem na male kocke in na hitro popražim malo masla (še bolje je, da kruh podrgnemo s svežim česnom).

Nasvet:

Juho lahko zgostite z naribanim kuhanim krompirjem, ki ga med kuhanjem dodajte v juho. Na koncu po želji dodajte še nariban česen - približno ščepec na 6 oseb.