Recept

RECEPT:Čebulna juha

Čas priprave: 1,5 ure

Sestavine:

  • Čebula
  • Svinjska mast ali olje
  • Česen
  • Lovor
  • Celi črni poper
  • Sol
  • Kos kruha
  • Sir

Priprava:

1. Čebulo olupim in narežem na pol cm kolobarje.

Stopim svinjsko mast olupim čebulo narežem čebulo

2. Dokler ne porjavi, pražim na svinjski masti ali olju.

praženje čebule  

3. Zadnji hip preden zalijem, začinim s česnom.

4. Dodam lovorjev list, celi črni poper in posolim.

5. Počasi kuham približno pol ure.

6. Odstranim odvečno maščobo.

7. Juho natočim v skodelico in vanjo položim vejico peteršilja za osvežitev.

 

8. Na juho položim opečen kruhek.

9. Nanj potresem nariban sir in gratiniram.

  

Nasvet:

namesto svinjske masti lahko uporabim tudi olje po želji

namesto vode lahko uporabite tudi zelenjavno ali mesno jušno osnovo