KULINARIČNI TEAM BUILDING

Nepozabna izkušnja, ki poveže vaš tim ob vinu, domači hrani in skupnem kuhanju

V klubu gurmanov Skaručna vam ponujamo edinstveno kulinarično doživetje, prilagojeno posebej za podjetja – ne glede na to, ali gre za večje skupine ali butične time

Kaj vas čaka pri nas?

✨ 6-urno kulinarično doživetje, kjer se kuha, okuša, uči in zabava.
To ni klasičen team building, temveč kulinarični razvrat – izkušnja, ki poveže ekipo skozi hrano, vino, smeh in pristno domače vzdušje.

🥂 1. DOBRODOŠLICA OB PRIHODU

Ob prihodu vas na šanku pričaka prava domača dobrodošlica ( na voljo ves čas dogodka):

  • 10+ vrst domačih žganjic(orehovec, teranov liker, medica, malinovec, tropinovec, smrekovec, rožmarin z medom …),
  • za tiste brez alkohola pa domači sokovi in limonade: jabolčni, hruškov, grozdni, metin, bezgov,
  • po želji tudi sočenje svežih sokov.

Gostje si opasajo predpasnike, Marko pa pozdravi skupino in razloži pravila hiše:

 

»Danes vas čaka pravi kulinarični razvrat – kuhali boste, jedli, pili in se smejali kot že dolgo ne!«

 

🔸 Žganja in domače pijače so na voljo ves čas dogodka.

Za ogrevanje sledi kratko, sproščeno izobraževanje o pijačah:

  • kako se postreže vino in kateri kozarec izbrati,
  • iz katerih pipc priteče katero vino,
  • pomen temperature in postrežbe,
  • kako delujejo mineralne vodepri mešanju pijač in zakaj dober špricer ni naključje.

 

Na voljo je 5 vin iz Markove vinske kleti – 3 bela in 2 rdeča.
Vsak si natoči svojo pijačo, sledi prva zdravica in začetek kulinarične pustolovščine.

Na mizi vas pričaka bogato obložena domača hladna miza, ki se zlahka raztegne na 30 vrst domačih predjedi:

  • domača šunka z ražnja, rezana pred gosti,
  • hren, kuhana jajčka, olive,
  • maslo, skuta ali skutin namaz,
  • do 3 leta zorjen sir,
  • pašteta z zelenim poprom,
  • domača žolcaz bučnim oljem in ptujskim lukom,
  • slana riba v marinadi,
  • bakalar na belo, bakalar z tartufi, pikanten bakalar,
  • topel kruh iz krušne peči, ocvrt kruh,
  • prekajena zaseka, savinjski želodec,
  • divjačinski salamin(odvisno od sezone),
  • in druge sezonske domače dobrote.


Vsaka jed ima svojo zgodbo, okus in dušo.
To je uvod v tisti pravi, pristni kulinarični razvrat.

Po predjedeh sledi sproščeno izobraževanje o osnovah kulinarične umetnosti – poučno in zabavno hkrati:

  • Začimbe:kdaj jih uporabiti, kako jih kombinirati in zakaj manj pomeni več.
  • Soli:razlike med vrstami, pravilno soljenje in pomen časa.
  • Olja:katera so zdrava, katera škodljiva, kako prepoznamo kakovostno olje.
  • Noži:vrste nožev, pravilno držanje, rezanje, sekljanje in brušenje.

 

Udeleženci lahko postavljajo vprašanja, Marko pa nanje sproti odgovarja – kot v pravem kuharskem šovu.
Vmes se pogosto postreže kava, peče kostanj (v sezoni) ali pripravi domače presenečenje iz kuhinje.

Zdaj se začne prava akcija! Marko razdeli skupino po postajah.
Vsak dobi nalogo, vsak postane del ekipe.
Prva jed pride na mizo že po 30 minutah, nato pa vsakih 20–30 minut sledi nova.

Možne kuharske postaje:

  • Testenine:fuži, žlikrofi, rezanci, jušni rezanci (z različnimi omakami)
  • Školjke
  • Ribe(npr. prekajena ali pečena postrv iz krušne peči)
  • Črna sipina rižota
  • Juhe:ribje, mesne, zelenjavne, koprivna, prežganka
  • Račka s krompirjemali piščanec po Ptujsko
  • Ješprenjota,
  • hobotnica s krompirjem
  • Sladica:jabolčni zavitek ali sezonsko presenečenje
  • Jed po vaši želji

 

Vedno je na voljo tudi kak poseben kos mesa ali drobovina za tiste, ki si želijo izziva.

Po približno treh urah se skupina odpravi v Markovo vinsko klet, kjer sledi edinstvena vinska šola z degustacijo.

 

Spoznate:

  • kako nastane vino, mošt, mlado in zrelo vino,
  • razliko med peninami, penečimi in bisernimi vini,
  • klasično in charmat metodo,
  • kaj so oranžna vinain maceracije,
  • katera vina so primerna za staranje,
  • pravilno odpiranje steklenicein držanje kozarca,
  • kako vino poslušamo, gledamo, vonjamo, okušamo.

 

Vsako vino, o katerem govorimo, sproti tudi pokušamo.
Tako se teorija in praksa zlijeta v eno – pravo vinsko doživetje.

Po vinski šoli se skupina vrne v glavni prostor, kjer:

  • pojemo še preostale jedi,
  • nazdravimo še zadnjič,
  • in se prepustimo domačemu vzdušju, glasbi in smehu.

 

Dogodek traja približno 6 ur,
vendar večina udeležencev ne želi domov – ker se pri nas čas ustavi.

To je tisti trenutek, ko vsak razume, zakaj temu pravimo kulinarični razvrat. 

Zakaj izbrati kulinarični teambuilding pri nas?

Za koga je to primerno?

Naš kulinarični team building je idealen za:

podjetja, ki želijo bolj osebno in kakovostno doživetje,

korporativne ekipe, oddelke ali poslovne partnerje,

manjše ali večje skupine – prilagodimo prostor, vsebino in tempo,

vse, ki cenite domačnost, pristnost in vrhunsko gostoljubje.

Kje

Team building poteka v našem posebnem prostoru – Klubu gurmanov Skaručna, le streljaj od Ljubljane. Na voljo je tudi nastanitev v 7 sobah, če se odločite za podaljšano doživetje.

Zasebni dogodki, tematski dogodki, Vinske degustacije, prezentacije Slovenskih vinarjev, Kulinarični teambuilding, kuharski tečaj, kulinarične delavnice, rojstni dnevi v klub gurmanov Skaručna

Povpraševanje in rezervacije

Pokličite nas na telefonsko številko +386 51 666 566 ali izpolnite spodnji obrazec.

Booking Form

Sem prebral in se strinjam s pravilnikom o zasebnosti