fbpx

Naši kuharski nasveti ter odgovori na pogosta vprašanja

Obrnemo ga kot vrtavko in če se vrti, je kuhano in če ne, je surovo.

Jezik se kuha toliko časa, da se povrhnjica z lahkoto olupi.

Škampe prekuhamo, glave zmeljemo in jih precedimo, da dobimo škampovo osnovo.

V zmrzovalniku lahko shranjujete cele jurčke, še bolje pa je, da jih razrežete na tanko. Fino je, da zamrznjene jurčke date ven iz zmrzovalnika vsaj kakšne pol ure preden jih začnete pripravljati. Jurčke obvezno pripravljamo na visoki temperaturi. Odlični so tudi v kombinaciji z ajdovo kašo.

Napolnjene kozarce lahko postavite tudi v temnejši prostor, bo pa v tem primeru čas, da se sladkor stopi, precej daljši.

Pri bruschetti se lahko poigrate z različnimi variacijami. Omejitev tukaj ni, zato se prepustite svoji kuharski domišljii. Lahko dodate mladi sir, domače suhe mesnine, pečeno meso, tudi kakšno gozdno sadje kot začimbo. Predvsem bodite pozorni na to, da jih pri pripravi ne pokapljate s preveč olja, ker bodo sicer s tem izgubile hrustljavost.

Ajdove vzhajance lahko ponudite k mesu, zelju, repi, lahko pa tudi kot samostojno jed s solato.

Ja. V tem primeru lahko za rahlost dodate maslo ali olje (oljčno ali navadno).

KAKŠNO VPRAŠANJE PA IMATE VI?

Pokličite nas na telefonsko številko +386 51 666 566 ali izpolnite spodnji obrazec. Sledite nam lahko na našem Facebooku ali Instagramu.

Pokličite nas na telefonsko številko 

+386 51 666 566 

ali izpolnite spodnji obrazec.

Sledite nam lahko na našem

Facebooku ali Instagramu.

Sem prebral in se strinjam s pravilnikom o zasebnosti

Sem prebral in se strinjam s 

pravilnikom o zasebnosti