Gurmanske novice

Zdrav piščanec, zdravo meso

Zdrav piščanec, zdravo meso

Kupci se vedno bolj obračajo h kvalitetnim in preverljivim poreklom hrane, ki jo kupujejo. Odmevne informacije o živilih polnih strupenih in umetnih kemikalij dandanes praktično opozarjajo že na vsakem koraku. Svežina, naravnost in sledljivost so tako glavni razlogi, zaradi katerih se kupec raje odloči za nakup pri domačem proizvajalcu.

Jedi iz piščanca so klasika, ki je v vsaki slovenski kuhinji zelo priljubljena. Piščanec je približno 12 tednov stara žival, težka celo do 3 kg. Ljubitelji piščančjih jedi imajo v Sloveniji veliko izbiro za nakup domačega mesa, kar pomeni, da se odločajo za zdravo, preverjeno in sveže meso.

Mimogrede, ali veste, kako preverite, če je meso, ki ga kupite v trgovini, staro? Enostavno. Pritisnite na embalažo, v kateri je meso pakirano. Če se vdolbina ne povrne v prvotno stanje, se mesa ne dotikajte.

Sicer pa, če ste skeptični, zakaj bi ga sploh kupovali v trgovini, če lahko svežega, domačega piščanca kar sami naročite pri ponudnikih, kjer je meso naravno – lahko bi rekli, v tem primeru vsaj veste, kaj jeste. In vsi, ki veste, da je piščančje meso bogat vir beljakovin, veste tudi, da boste ob pripravi kosila ali večerje imeli pred seboj zdrav, okusen in kvaliteten obrok.

Večkrat smo že omenili, da se v našem Klubu gurmanov Skaručna trudimo zadovoljiti naše goste le z najboljšimi izdelki. Ne le v obliki pripravljenih jedi, temveč tudi svežih, še nedotaknjenih. Takih, ki vam omogočijo, da iz njih ustvarjate tudi sami. Tokrat vsem ljubiteljem piščančjega mesa ponujamo možnost nakupa svežih, očiščenih piščancev iz proste paše. Meso vsebuje naravno mikro floro in je brez dodanih kemičnih sestavin. Teža piščanca je približno 2-2,5 kg, naročite pa ga pri nas preko telefonske številke 051 666 566. Cena je 4 €/kg. Z naročili pohitite, saj je povpraševanje za zdravim mesom izjemno veliko.

Gurmanska kuhinja brez piščanca ni gurmanska. Klub gurmanov Skaručna ima svojo zakladnico kuharskih receptov, ki si jih lahko ogledate tudi na naši spletni strani.

Oglejte si okusen recept za pečenega piščanca iz naše krušni peči!