Gurmanske novice

Vabilo na Istrski večer

Drage gurmanke in gurmani!

Novo leto je mimo, z njim pa so nastali novi začetki in nove priložnosti. V Klubu gurmanov Skaručna bomo uresničili pristen kulinarični dogodek, poln bogate tradicije in nepozabnih okusov. To je priložnost, ki je enostavno ne smete izpustiti, kajti ob avtentični istrski kulinariki in avtohtonih vinih bodo gostje imeli priložnost kuhati z znanim vinskim kritikom in vrhunskim hrvaškim Masterchefom Časlavom Matijevićem. Istrski večer je večer za vsakega, predvsem pa ljubitelje istrskih kuharskih kreacij, kjer boste svoje brbončice topili ob odlični hrani. Povezanost truda in dobre volje je idealna kombinacija zagotovljenega uspeha izbranih istrskih receptov.

Časlav Matijević bo skupaj z vami pripravil nepozaben meni:

Hladna predjed:

Brusketa sa bakalarjem ~ Brusketa z bakalarjem

Juha:

Istarska maneštra s bobići ~ Istrska mineštra s koruzo

Topla predjed:

Istarski fuži, šug od istarske kobasice/Špaleta-kobasice u Teranu i brokule ~ Istrski fuži z omako in istrsko klobaso/Istrska klobasa v teranovi omaki z brstičnim ohrovtom

Glavna jed:

Istarski ombolo i broskva ~ Istrski ombolo z ohrovtom

Sladica:

Istarske kroštule ~ Istrski flancati

Tipične istrske jedi bodo spremljala fina aromatična vina uspešne vinarske družine Deklić, ki s svojo 100-letno tradicijo skrbno varuje svoje vinarsko nasledstvo za bodoče generacije. Istarska Malvazija, Cabernet Sauvignon in Merlot so izbrana spremljava jedem, z njimi pa bo povezanost še toliko globlja. Vina prihajajo iz vinorodnega istrskega področja Vižinada, znanega po odlični klimi, plodni rdeči zemlji in kar je najpomembneje za vina, zelo ugodni nadmorski višini, kjer sončna lega močno in še dodatno vpliva na izvrstnost vin.

Vaše zadovoljstvo je dokaz našega truda, ki ga iz dneva v dan bogatimo s številnimi recepti. Eden izmed njih je tudi tipična kmečka pojedina. Prikaži več...

Vidimo se torej v soboto, 3. februarja 2018 od 19. ure naprej!

Ponudba Kluba gurmanov Skaručna je še bolj pestra in bogata kot je bila, več o naših dogodkih pa si oglejte na naši spletni strani gurmanskih novic.

Vaš gurmanski chef Marko Žagar

INFO IN REZERVACIJE: 051 666 566, info@klubgurmanov.si