Gurmanske novice

SREDNJEVEŠKA POJEDINA, SOBOTA, 4. 6. 2016

Ste za gurmansko vrnitev v preteklost?

Pridružite se nam na kulinaričnem doživetju, kjer boste lahko podoživeli srednjeveški utrip najstarejšega slovenskega mesta. Vabljeni na srednjeveško pojedino v Klub gurmanov Skaručna, ki bo

v soboto, 4. 6. 2016, ob 13.00 v Klubu gurmanov Skaručna.

Z nami bodo grajska gospoda iz društva Cesarsko-kraljevi Ptuj, ki nas bodo pospremili na pot oživljanja bogate srednjeveške kulturne in kulinarične dediščine.

Okusite pristne srednjeveške čase - dobesedno. Za pripravo posebnega srednjeveškega menija bo poskrbel kuharski mojster Marko Žagar. Skupaj z njim boste lahko obudili stare recepte raznolikih jedi ali jestvin, kot jim pravijo naši eminentni gostje. Lotili se bomo priprave prave obare, pečenih svinjskih reberc s kožo, nadevanega piščanca s suhim sadjem, ješprenove kaše z jurčki, pirinih žgancev, ješprenove rižote, svežih solat in drugih dobrot. Pripravili bomo več kot ducat kulinaričnih presežkov. "Použili jih bomo spoštljivo inu v božji milosti danega nam večera", kot bi rekli naši gostje.

Za popolno vrnitev v preteklost boste lahko obedovali ob zvokih srednjeveške glasbe, v pristnem domačem ambientu. Kakor na dvoru, tudi v Klubu gurmanov Skaručna ne bodo manjkala izbrana vina, ki si jih lahko kar sami natočite iz sodčka - kolikor želite.

Privoščite si grajsko razvajanje na all inclusive dogodku gurmanskih presežkov, odličnega vina in dobre glasbe.

Vabljeni!

INFO IN REZERVACIJE: 051 666 566; info@klubgurmanov.si