Gurmanske novice

Rebula ni čebula – gurmanski dogodek z vinarjem Rebula iz Brestovice, 21. oktober ob 12:00

Drage gurmanke in gurmani,

čas trgatve bo že minil in prav je, da preden se bomo posvetili novemu vinu, spet pogledamo na zaklade iz preteklih sezon. Tokrat bomo pri vinu v Klubu gurmanov prepustili besedo in kozarce vinarju Rebula iz Brestovice pri Komnu. Kot ljubitelji pristne slovenske kulinarične tradicije pa člani Kluba gurmanov Skaručna uživanju v odličnih vinih dodajamo še jedi, ki bodo okuse še dodatno obogatile. 

Za pokušino vam ponujamo nekaj predlogov z vinskimi spremljevalci, ki pa se kot je v Klubu gurmanov Skaručna že navada, lahko prilagodi trenutni ponudbi in navdihu sodelujočih.

  • hladna predjed: marinirani jurčki na kremi iz svežega sira z zelišči in oreščki in bakalar na belo v spremstvu »Br'stovska penina malvazija, 2009«
  • topla predjed: žlikrofi z gobicami iz gozda v spremstvu »Malvazija, 2016«
  • glavna jed: medved z medom v spremstvu »Br'stovska penina teran, 2010«
  • glavna jed: pečeni zajec z belo polento »Vitovska, 2016«
  • sladica: Br'stovski kvašeni štruklji z orehi s Teranovo omako, »Izbrani teran PTP, 2016«

Vidimo se torej v soboto 21. oktobra 2017 ob 12:00 uri.

Vaš gurmanski chef Marko Žagar

Klub gurmanov Skaručna

INFO IN REZERVACIJE: 051 666 566; info@klubgurmanov.si