Gurmanske novice

Piknik na ribiški barki - ponovitev dogodka!

GURMANSKI RIBJI PIKNIK

 

KJE: Otok Krk

KAJ: ribolov z ribiško ladjo + piknik na ladji + zabava na Krku

KDAJ: 6. In 7. 10. 2012

CENA: 120 EUR (2 dni)

REZERVACIJE: na tel 051/666-566

 

Dragi gurmani, gurmanke,

 

Vabimo vas na ribiško barko kočarico, ki bo za seboj po morskem dnu vlekla ogromno ribiško mrežo. Lovili bomo kovače, muzgavce, škampe, kanoče, morske lastavice in zobatce...

Pričakujemo, da se bo v mrežo ulovila prenekatera specialiteta.

In kaj bomo z vsem tem?

Pojedli seveda. In sicer kar sproti, na ladji sami. Obljubljamo vam ribjo pojedino, kot je še niste imeli. Ne samo, da boste imeli priložnost uživati v adrenalinu ribolova, uživali boste tudi v dobri družbi s kozarčkom vina in rakije v rokah.

Pripravljanje ulovljenih rib bo celotni izkušnji dodalo še posebej postulovsko vzdušje. Improviziran meni bo namreč odvisen od ulova v mreži.

 

SOBOTA – 06.10.2012

Osrednji ribiški dogodek je v soboto. Barka izpluje iz mesta Krk ob 11:00 dopoldan. Sledi aperitiv in predjed, ki jo bomo za začetek prinesli z seboj. Domača pašteta, hobotnica v solati, zaseka in še nekaj dobrot za začetek, da ne plujemo lačni...

Kmalu vržemo 50m široko ribiško mrežo, ki jo bomo na globini približno 80m za seboj vlekli uro in pol ter lovili predatorje, ki se zbirajo pri morskem dnu.

 

MALICA

Prvi ulov najprej očistimo in iz mreže poberemo vse kar nam je zanimivo, ostalo vržemo nazaj v morje in hranimo ogromno jato galebov, ki bodo spremljali barko. Kmalu na barki zadiši po svežih pečenih ribicah, lignjih, rakih oz. vsem tem, kar smo ujeli.

KOPANJE

Poiščemo primeren zalivček, da uživamo še v zadnjem letošnjem kopanju, popivanju in kramljanju ob kozarčku dobrega vina.

DRUGI ULOV

Po želji lahko mrežo vržemo še enkrat ali pa se počasi odpravimo na otok Krk, kjer si bomo pri naši hiši pripravili piknik peklensko gurmanskih razsežnosti.

PIKNIK NA KRKU

Sadeže, ki smo jih ulovili v morju bomo pripravljali na različne načine, vsekakror pa bomo skuhali ribjo juho, brodet in jih popekli na žaru. Iz hobotnic/muzgavcev bomo naredili solato in dodali še školjke na buzari. Kot se za Klub gurmnov Skaručna podobi bomo pekli tudi meso. Na žaru bomo pekli žrebičkovo pljučno pečenko, svinjko vratovino in ostale dobrote, ki ste jih navajeni iz naših pojedin. Pojedina traja pozno v noč. Za spanje je poskrbljeno v hiši.

NEDELJA - 7.10.2012

Pojedina in zabava se nadaljuje še do nedelje popoldan, dokler ne pospravimo vsega ribiškega ulova. Načeloma pa se bomo sladkali z ribjo juhico in se mastili z brodetom. Pripravljali bomo ribje solate in solato iz hobotnice… itd. Nedeljski meni je odvisen predvsem od včerajšnjega ulova. Za vse tiste, ki se bodo rib preobjedli bo tudi nekaj roštiljade...

 

POMEMBNO Bodite primerno oblečeni. Na ladji zna močno pihati zato kaka vetrovka ne bo odveč. Bodite tudi primerno obuti. Pokličite torej in rezervirajte mesto na barki preko telefona: 051/666-566