Gurmanske novice

NOVI ZAČETKI, NOVI OKUSI, PETEK, 29. 1. 2016

Kot pravi gurmani vemo, da po obilnih prazničnih pojedinah ni čas za obžalovanja in odrekanja. Leto raje začnimo s pristnimi domačimi specialitetami v zdravi preobleki. Pridružite se nam

v petek, 29. 1. 2016, ob 19.00 v Klubu gurmanov Skaručna.

Potrebujemo le sveže sestavine, malo domišljije ter ideje in veščine kuharskega mojstra Marka Žagarja. Svoje kuharske trike in skrivnosti bo z vami delila tudi slovenska dama veganske kuhinje Mateja Tea Dereani. Predstavila nam bo, kako okusno in zdravo pripraviti jedi brez mesa, mleka, jajc, rafiniranih maščob in sladkorja ter kako z rastlinsko hrano do izvornih okusov in prvinskega zdravja.


Pridružil se nam bo tudi Janez Demšar, s katerim bomo skupaj raziskovali različne načine priprave hrane. Naučili se bomo kuhanja, ki ohrani več vitaminov in mineralov, hkrati pa se na ta način izognemo pregretim maščobam in zaužijemo manj kalorij - AMC načina kuhanja.


Pripravili bomo več kot ducat zdravih slovenskih jedi. Poleg okusnih predjedi bodo na meniju še glavne jedi iz zakladnice slovenske in mednarodne kuharske tradicije. Sledile bodo lahke priloge in solate, manjkale pa ne bodo niti sladice.  Gurmansko razvajanje bomo zaokrožili z odlično kapljico vinske kleti VIPAVA 1894. Skupaj se bomo podali na pot čutne dogodivščine z degustacijo njihovih izbranih vin.


Kulinarično doživetje bomo tokrat še dodatno popestrili. Privoščili si bomo "zdravje iz kozarca" oz. sveže in okusne sadno-zelenjavne sokove ali smoothie-je. Z nami bo mojstrica njihove priprave priprave Petra Balis. Pripravili bomo eksotične sveže napitke za razvajanje, zelene sokove za življenjsko energijo ter oranžne sokove za vitalnost in dejavnost. Posebno pozornosti bomo namenili tudi raznolikim veganskim jedem in njihovi pripravi.

Obogateni z vitamini in minerali ter polni energije bomo večer zaključili z dobro glasbo, plesom in odlično zabavo!

Vabljeni!

INFO IN REZERVACIJE: 051 666 566; info@klubgurmanov.si