Gurmanske novice

Kuhajmo skupaj - 27.01.2012

Pozdravljeni Gurmani!

 

Spet bo petek,

mu rečejo »dan za metek«,

kot vedno bo fletno,

veselo, debelo, mastno,

na podlago slastno.

 

Zamesili bomo pet vrst kruha:

rženi, čebulni in teranov, belokranjsko pogačo ter jerpico.

 

Kruhova druščina se bo pekla v pravi domači krušni peči.

In spečene, hrustljave kruhke, bomo obogatili z zeliščnim maslom,

ki jim bodo sledile testenine z orehi.

 

Med tem bosta na velikem zidanem kmečkem »šporhetu«

ki dela samo na lesena drva, počasi brbotali čebulna juha in šara.

Kasneje, bomo na »šporhet« dodali še ponarejeno divjačino v slivovi omaki in na krožniku ji bodo okus zaokrožili skutni štruklji s pehtranom.

 

Domača kokoš polnjena s suhim sadjem pa bo svojo zlatorumeno barvo dobila v krušni peči. Za »piko na i« bomo h kokoši dodali še zelenjavni pire z medom in hrenom.

 

Ob koncu pojedine se »šika« pojesti še sladico,

zato bo kmečka skutina torta tista prava izbira,

ki nas prav gotovo ne bo pustila ravnodušne.

 

Žejni ne boste,

saj domača klet,

vedno poskrbi za svoje goste.

 

Vabljeni vsi, ki kuharija vas veseli!

 

Možnost je enkratna, da v dobri družbi,

z domačimi predpasniki,

amaterji, ta boljši kuharji, gledalci in jedci,

naučite se tistih malih in velikih skrivnosti kuhanja, pečenja,

dobrih okusov, zabave, dobre volje pa tudi plesa!

 

PRIJAVA OBVEZNA NA GSM 051 666 566 (Marko)