Gurmanske novice

Kuhajmo skupaj - 26.08.2011

 V prekrasnem okolju v Gaju pri letališču Cerklje ob Krki (pri Brežicah) se bo zadnji vikend avgusta, od petka, 26.8. do nedelje, 28.8.2011 odvijal že drugi mednarodni festival harmonike, etno glasbe, vina, kulinarike in smeha, poimenovan Panonika Harmonika.

Osnovni namen festivala, na katerem se bo zvrstilo več kot 20 glasbenih skupin iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Madžarske in Makedonije različnih glasbenih zvrsti, od narodno- zabavne do etno, je poudariti pomen in široko tradicijo igranja harmonike v različnih kulturah panonske nižine in pri tem vzpodbuditi druženje in povezovanje njenih prebivalcev.

Rdeča nit, ki druži vse nastopajoče je harmonika. Harmonika je inštrument, ki nas osvobaja vseh spon in tegob vsakdanjega življenja. Ni je vasice, kraja, trga, mesta, kjer ne bi zvoki harmonike razveseljevali staro in mlado, je ni ohceti in zidanice, kjer ne bi donela od griča do griča in se tako globoko zasidrala v naša srca.

Poleg odličnega programa, bo vrhunec druženja na festivalu v nedeljo, 28.8.2011, ko vabimo amaterske in profesionalne harmonikarje, učence in mojstre harmonike, ljubiteljske harmonikarje in vse ostale, ki znajo raztegniti meh in s prsti pritisniti na gumbe ali klaviaturo harmonike. Kajti – skušali bomo doseči nov rekord za Guinnessovo knjigo rekordov, to je ustvariti najdaljšo povorko harmonikarjev na svetu, kar pomeni približno 1500 harmonikarjev, ki bomo skupaj zaigrali dve skladbi.

Dobimo se v nedeljo točno opoldne, da nato skupaj zaigramo skladbi GOLICA (Avsenik) in V DOLINI TIHI (Slak), obe skladbi v C,F,B duru.

 

Prijavite se tukaj rekord@panonika-harmonika.com

 

Note za rekord:

Lojze Slak - V dolini tihi

Slavko Avsenik - Na Golici