Gurmanske novice

Kuhajmo skupaj - 13.04.2012

Vabimo vas na gurmansko pojedino v Klub gurmanov Skaručna.

Pri nas je večerja družabno-izobraževalni dogodek, katerega gavni nameni so druženje, učenje kuhanja in gurmanski hedonizem apokaliptičnih razsežnosti. Tedenski dogodki KUHAJMO SKUPAJ so vedno bolj priljubljen način učenja kuhanja slovenskih kulinaričnih specialitet, saj dogodek poleg učenja kuhanja vključuje še gurmansko večerjo in druženje ob vinu pozno v noč.

Dogodki se odvijajo v Klubu gurmanov Skaručna in se pričnejo ob 19:00 zvečer. Navada je, da udeleženci pripravljajo jedi, ki so tisti dan na meniju in se tako naučijo različnih kuharskih veščin pod vodstvom kuharskega mojstra Marka Žagarja, ki vsakega posebej nadzoruje in usmerja.

Kuhati pomagajo samo znanja željni gurmani, ostali člani ali simpatizerji pa lahko po mili volji gledajo in se družijo.

 

Običaj je, da se pripravi več različnih hladnih predjedi, toplih predjedi, juh, glavnih jedi, prilog in sladic. Možna so odstopanja, kar je odvisno od števila udeležencev, a na koncu je vedno od 12-20 jedi, ki jih udeleženci pojedo, da okusijo rezultat svojega dela.

 

Za tokratni meni smo pripravili:

PREDJED:

- več vrst kruha

- domača jetrna pašteta

- domača žolca z bučnim oljem

- gorenjska zaseka

- karpačo žrebička z mariniranimi inčuni

 

JUHE

- kmečka čebulna juha

- kurja župa z domačimi rezanci

 

TOPLA PREDJED

- soška šarenka z krompirjem

- široki rezanci z tartufi

- ribana kaša z skuto in špinačo

- školjke po istrsko

- Stročji fižol z smetano

 

GLAVNA JED:

- žrebičkovi ptički v teranovi omaki z domačimi testeninami

- polnjena piščančja stegna z ohrovtovim krompirjem

- svinski vrat z ražnja

- piščanec z ražnja na pesinem pireju

 

SLADICA

- krompirjevi štruklji z omako suhih sliv

 

Dogodek je primern za vse ljubitelje kvalitetne prehrane, saj omogoča spoznavanje tradiconalnih slovenskih jedi in kuharskih metod. Poleg hrane in vina je tako na pokušino še velik razpon zanimivih domačih žganih pijač in likerjev.

Prijave na dogodek sprejemamo preko tel: 051/666-566