Gurmanske novice

Kresna noč vir navddiha za poletno kulinariko, petek 16.Junij 2017

Prihaja najkrajša noč v letu - kresna noč, ki ima svojo moč in označuje začetek poletja. Preživite jo drugače: kot gurman, kot čarovnik za štedilnikom, med spoznavanjem poletnih novosti v kulinariki. Vodil vas bo kuhar Marko Žagar in verjemite, to bo nepozabno doživetje.

Od poletnega solsticija dalje sonce pojema, zato so naši predniki verjeli, da ogenj, zakurjen na kresno noč, pomaga soncu ohraniti in pomnožiti njegovo moč.

Posebno moč ognja morate spoznati v Klubu gurmanov Skaručna z vrhunskim kuharjem Markom Žagarjem.

Sonce je izredno pomembno za naš planet, saj s svojo toploto in svetlobo vzdržuje življenje na njej. Za naše prednike je bil to eden od najpomembnejših praznikov, nabit z magijo in čarovništvom.

Postanite čarovniki poletne kuhinje tudi vi in spoznajte poletne veščine, s katerimi boste nato doma začarali svoje bližnje in prijatelje.

Marko bo vam pomagal pri čaranju in s svojimi izkušnjami in triki pričaral nepozabne poletne jedi za prav posebne poletne večere.

Preizkusite se tudi vi. Postanite poletne vile ali škrati za žarom ali štedilnikom v krogu svojih domačih ali prijateljev.

Gurmanska kresna noč v Skaručni

se bo začela že v petek, 16. Junija 2017 ob 19. uri.

Število mest je omejeno!

INFO IN REZERVACIJE: 051 666 566; info@klubgurmanov.si