Gurmanske novice

KUHAJMO SKUPAJ - petkova rolada okusov - 22.2.2013

Petkova rolada okusov - 22.2.2013

 

Petek je dan za metek. Amapak ne samo to, petek je tudi dan, ko se srečamo gurmani in se mastimo z dobrotami vseh vrst. Dan za kuhalnico in predpasnik. Dan za karpačo, za pljučno pečenko, za čebulno ali česnovo juhico. Dan za lososa v pečici. Dan za... well, you get the point.

 

Kje?

V Klubu gurmanov Skaručna, seveda. Malce ven iz Ljubljane, kjer se mestni smog razkadi, pokažejo se zvezde na nebu in sivi beton premaga narava. Počutiš se krasno, na tvojem obrazu je nasmešek, sveži zrak pa v tebi prebudi strahoten apetit.

 

Kako?

S predpasnikom in kuhalnico v roki, kakopak. In pod vodstvom priznanega kuharskega mojstra, ki te nadzira, ti svetuje in te uči kuhati več kot ducat različnih jedi. Te jedi boš potem frajersko pripravljal/a doma in se bahal/a pred prijatelji češ, da si kuharski genij, le da to običajno skrivaš, ker navadni smrtniki niso vredni tvoje kuharije in da imajo oni blazno srečo, da si se jih nocoj usmilil/a...

 

Zakaj?

Da se podružimo. Da se najemo. Sem rekel najemo? Nažremo! In da se naučimo kuhati. To je enodnevni kuharski tečaj, katerega glavne začimbe so druženje (saj veste: "več svinj pri koritu...") in kulinarični užitki ducata različnih jedi. Opojne vonjave... Aja, pa self service na baru, kjer si boste po mili volji tankali vaše najljubše pijače. You know the drill...

 

Kaj narediti?

Vzemi tisti telefon tam. Ja tistega, ki ga imaš zraven sebe na mizi. Tako ja. Sedaj vtipkaj 051/666-566 in pokliči Markota. Povej mu, da prideš v petek. Povej mu, da boš s seboj pripeljal/a še svojo/ega drago/dragega. Oziroma, razloži mu, da pride kar cela familija z babicami in tetami vred. Pa še pes in papiga tudi. Vsi! In on bo vam razložil, da ste dobrodošli in da se že veselimo vašega obiska, ter vam povedal kje se parkira in vse ostale stvari, ki jih še ne veste o dogodkih KUHAJMO SKUPAJ.

 

Vabljeni!

Klub gurmanov Skaručna