Gurmanske novice

Istrski večer je uspel - Za nami je lep kulinarični spomin

Klub gurmanov Skaručna je predkratkim gostil najbolj znanega hrvaškega Mastechefa Časlava Matijevića. Na eni strani je bil hrvaški, na drugi pa slovenski kuharski mojster Marko Žagar, ki seveda ni pozabil na tradicijo slovenske kulinarike in temu navkljub povedal kakšno skrivnost pri pripravi naših jedi.

Kuharski spektakel je približal Istro dobesedno pred naše oči, sline so se cedile, dišalo je po vrhunski istrski tradicionalni kuhinji, smeha in zabave pa ravno tako ni manjkalo. Nepozaben meni je vseboval vse tja od predjedi do znane istrske sladice - flancatov, ki jim pravijo "kroštule". Vas zanima celoten pripravljen jedilnik? Preberi več...

Izbrana vina, ki so bila pripravljena ob predstavitvi istrskih jedi, so bila last vrhunskih vinarjev iz Hrvaške – Vina Deklić, ki so se ob okusnih jedeh več kot prilegla. Svoje Istrske proizvode so predstavili tudi drugi in sicer: Bakalar Milena, Destilerija AurA, Tjestenina "Klara Marić" in Brionka - Tradicija na Vašem stolu.

Dogodke, kot je bil ta, bomo v prihodnosti še zagotovo ponovili, kajti kuhinja, ki združuje ljudi po celem svetu, mora biti čimvečkrat obiskana – namreč, tu nastajajo tiste prave, tople vezi.

Poudarek Istrskega večera je bil na avtohtonih istrskih produktih istrskih proizvajalcev.Veselimo se ponovnega druženja v bodoče - krasno je bilo!

Istrski večer v Klubu gurmanov SKaručna

Vina Deklić in material za Istrski večer

Istrski večer

Istrski večer