Gurmanske novice

Dan veselih jedcev – petek, 27.9.2013

En lep gurmanski pozdrav vsem skupaj.

Počasi korakamo v jesen, kar pomeni, da se bomo intenzivno bratili ob klobasah, zelju, žgančkih in vseh drugih dobrotah, ki jih premore avtohtona slovenska kuhinja. Ker smo gurmani ambasadorji pristnih slovenskih mesno zelenjavnih jedi, nam je to seveda v neizmerno veselje. Kljub temu pa še vedno radi pobrskamo tudi med recepti želodčkom bolj prijaznih tako imenovanih »lahkih« obrokov, ki nas spomnijo na odhajajoče poletje. Letos je bilo to gurmanom naklonjeno, saj smo precej časa preživeli na morju, kuhali smo na barkah in na obali ter se nasploh imeli fino. Tisti, ki se nam niste uspeli pridružiti, boste to lahko nadoknadili prav kmalu, saj vendar kuhamo za vas in z vami.
Že naslednji petek, 27.9. ste vabljeni vsi naši gurmanski bratje, da si zopet napolnimo trebuščke z vsemi čudovitimi kuharijami, ki jih boste soustvarili v sodelovanju z Markom, ki že ziba boke v nizkem štartu in vas nestrpno pričakuje v svojem kraljestvu sredi čudovite Skaručne.
Za gušt pa tokrat prilagamo recept za kurjo župco, ki se še posebej prileže dan po udejstvovanju na našem edinstvenem kuharskem dogodku.

Kurja župa z žlikrofi; http://www.klubgurmanov.si/food/item/kurja-zupa-z-zlikrofi/