Tematski dogodki

Кулинарные курсы и мастер-классы

Kuharski tečaji in delavnice

V današnjem hitrem tempu življenja nam velikokrat zmanjka časa za stvari, ki bi si jih želeli početi ali pa bi nam v življenju enostavno prišle še kako prav. Pravilo, ki je veljalo stoletja, da so matere in babice v domači kuhinji prenašale svoje kuharsko znanje na potomce, še zdaleč ne velja več. Kaj rado se zgodi, da mlajše generacije ne kuhajo več, ampak so odvisne od bolj ali manj kvalitetne ponudbe hrane iz restavracij ali še huje, predpripravljenih, zamrznjenih obrokov iz trgovskih centrov.

Kuhanje ni le dobrodošla spretnost, je način življenja, meditacija, čisti užitek in sreča. Dober gostitelj bo vedno deležen odobravanja in hvaležnih pogledov, saj je vendar znano, da gre še ljubezen skozi želodec. Ljubezen in hrana sta dve od najpomembnejših stvari v življenju, zato vam toplo priporočamo, da se kuhanja priučite ali pa le izboljšate svoje znanje v kuharski šoli Kluba gurmanov Skaručna.

Družina Žagar se s pripravo vrhunskih jedi ukvarja že zelo dolgo, Marko Žagar, ki vodi Klub gurmanov Skaručna, pa je dobesedno zrastel s kuhalnico v roki. Iz vsakega njegovega giba izžareva neverjetna ljubezen do hrane in njene priprave, predvsem pa do slovenske kulinarične dediščine. Učenje poteka v izredno sproščenem vzdušju v prekrasnem ambientu posebne kuhinje, kakršne še niste doživeli. Vabljeni!

Gurmanski tematski dogodki

Klub gurmanov Skaručna je hiša, katere poslanstvo je ohranjanje izjemne kulinarične dediščine Slovenije, učenje priprave hrane, predvsem pa izvabljanje nasmehov zadovoljstva. Pri nas imamo radi vse ljudi, ki želijo izkusiti nekaj novega, se dobro zabavati, uživati v hrani in deliti z nami vse, kar je lepega.

Od naših gostov radi prejmemo povratne informacije, konstruktivno kritiko ali predlog za izboljšavo, saj s tem pridobimo dragocene izkušnje in smo lahko vedno boljši.  Če se na ta način širi dober glas o naši gurmanski hiši pa je to za nas največja nagrada.

Iz tega razloga nekajkrat na leto organiziramo tematske kulinarične dogodke kjer se posvetimo izbranim vrstam domače hrane, pa naj bo to preprosta domača marmelada, pristna slovenska potica, morska hrana ali zelenjavne mineštre. Nobena hrana za nas ni vredna manj od druge, vsaka je lahko deležna pozornosti, ki si jo zasluži.

Vinska klet Kluba gurmanov Skaručna

V ponos nam je, da smo ponudbo svojih storitev pred časom nadgradili s simpatično in dobro založeno vinsko kletjo, katere police zasedajo izključno slovenska vina. Tej odločitvi je botrovalo izjemno spoštovanje do naših vrhunskih pridelovalcev žlahtne kapljice, ki se z lahkoto kosajo s svetovno konkurenco.

Ker želimo prispevati k širitvi dobrega glasu o slovenskih vinih, v naši kleti gostimo vrhunske slovenske pridelovalce vin , organiziramo enološka izobraževanja in degustacije vin h katerim pa, kot se spodobi, postrežemo z izbranimi specialitetami, kot so pršut, domači namazi in paštete, sveže pečen kruh, olive in ostale dobrote iz naše kuhinje. 

Na dogodkih vino lahko tudi kupite, cena je enaka, kot bi jo plačali vinarju. Ena naših storitev je tudi varna in temperaturno ustrezna hramba vaših dragocenih steklenic za katere doma nimate prostora ali ustreznih pogojev.

Ekskluzivni dogodki za VIP člane 

Ti dogodki so namenjeni vsem vam, ki ste že prepoznali našo kvaliteto in doprinos k slovenski kulinarični zapuščini in postali naši zvesti člani. Vam, ki nas podpirate in spodbujate na poti, ki včasih ni najlažja, je pa zato nagrada v obliki vaše pozornosti, pohval in dobre volje toliko bolj dragocena.

Dogodki se odvijejo na pobudo članov, upoštevajo se vaše želje in predlogi, ob skupnem kulinaričnem druženju pa se vedno znova utrnejo nove ideje in spletejo dragocena prijateljstva.

Za več informacij, prosimo pokličite